Törölt nick Creative Commons License 2000.03.07 0 0 866
Kopp-kopp, szabad ide bekukkantani? Szabad amatőr kérdéseket feltenni? Érdekelne, hogy Ti mit értékeltek egy órában. Mi az, amiért rajongani lehet érte, sok pénzt kiadni, vagy legalábbis vágyni rá. Mi az, ami a számotokra egy drága mechanikus órát egy Casio fölé emel? Lehet-e egy kvarcóra is értékes, nagyrabecsülendő darab?

Én elsősorban a nemes egyszerűséget értékelem. Amikor egy óra nagyon funkcionális, és nagy műgonddal, arányérzékkel tervezték. Ez után, de ennél még magasabbra értékelem a zseniális, működő találmányokat. Mikor kettősfém szerkezettel kompenzálják a hőtágulás hatásait. Tükörszimmetrikus szerkezettel a perdületet. Mikor egy parányi fémalkatrészt úgy formálnak meg, hogy abszolút mérethelyes, ráadásul mint térbeli testnek az összes felületét megfelelően kezelik: mattra, fényesre, csiszoltra, ahogy kell. Viszont nem vagyok (sajnos) óraértő.

Zseniálisnak tartom a logarlécet is! Kár, hogy már a kutyának sem kell! (bár mintha egyes Breitling órákban még ma is lenne (?)) Magam inkább számológépet használok. Hogy van ez az órákkal?

Villanyórában nekem csúcs az Aerospace. Ez az egyetlen óra, ahol a digitális kijelzőt szépen megcsinálva láttam, és nagyon funkcionális! Tetszik, hogy alaphelyzetben semmit nem jelez ki.