purplerain11 Creative Commons License 2000.03.01 0 0 11
Kedves Torban!

En enm erzem ezt az ügyvédet extra korruptnak.
Csak egy olyan átlagosnak, mint a többi.
Ha most a lakásépítésedet vehetjük alapul, ott szintén több százan fognak számla nélkkül dolgozni.
Első közelítés
Emiatt Téged nem ér kár, mert amit vissza tudsz igényelni ÁFÁt az csak 400000 Ft/lakás, ennyiről meg úgyis lesz számlád, a többiekkel pedig úgy kell alkudni, hogy Neked is megérje.
Tehát az ügyvéd számlanélküli költségét is úgy kell mérlegelned, hogy ezzel együtt a lakás megéri Neked vagy nem. A kőmüves, a szerelő és a román segédmunkás sem fog neked számlát adni, és ha ügyes vagy, az amúgy is visszaigényelhetetlen ÁFÁval olcsóbb lesz a házad. Nem Te hozod azt a szabályozást, hogy csak ilyen kevés ÁFÁT lehet visszaigényelni, tehát élj vele.
Közbevetőleg az ügyvédi szolgáltatás amúgy sem ÁFÁs. tehát a számla Neked már csak akkor számítana, amikor eladod a lakást. Az SZJA szempontból jól jönne az ügyvédi számla. Ennek hatása a 290000 Ft esetén 116000 Ft. Tehát próbáld ennyit lealkudni az ügyvédi díjat és pénzednél vagy.
Amikor eladod a lakást Te beszéld meg a Vevővel, hogy kevesebbet írtok az eladási szerződésbe, mint a valóság, és az adót Te is megspórolod ( a vevőd meg az illetéket).
Tehát összességében csak azt kell megnézned, hogy ezzel a plusz költséggel megéri Neked a lakás vagy sem. A többi körülmény pedig csak olyan, mint mindenhol.
Második közelítés
Mivel ez a rendszer országosan így müködik, mindannyian, akik regisztrált jövedelemmel rendelkeznek, több adót fizetünk, mint kellene.
Harmadik közelítés
OFF
Mivel az állam úgyis hülyeségekre költi, az első közelítés szerinti magatartás az egyetlen ésszerü, mégha szabálytalan is.
Ha az állam évente nem költene a mezőgazdaságra 300 milliárdot és a MÁVra 70 milliárdot már beljebb lennénk.

ON
Az ügyvédet feljelentheted a kamaránál.
De nem lesz bizonyítékod, tehát rögtön visszafordulhat ellened egy rágalmazásra.
Tehát mindegy, hogy a másik mennyit keres rajtad, csak azt nézd, hogy Neked megéri-e.
Mocskos világot élünk.