Törölt nick Creative Commons License 2000.03.01 0 0 80
Üdv Ariadné!

Nem, dehogy vagyok dühös, inkább lehangolt, olyan "de hát minek is szólanék" érzésem van, mikor a soraidat olvasom. Remélem, véletlenül sem gondolod komolyan, hogy bárkit is leribancoztam volna. Ha mégis így érthető valamilyen kijelentésem, akkor rosszul fogalmaztam. Mint említettem, az ünnepi gesztusok (mint pl. ez a március 8-i gyerekeskedés) igénylése és elfogadása párhuzamot mutat a prostitúció alapvető struktúrájával. Nem azonos, csak párhuzamot mutat. Végül pedig én lennék az utolsó, aki bárkire is követ vetne, csak mert a rohadt hímsovi társadalom kurvaságra kényszeríti. Mellesleg kipakoltam a három évvel ezelőtt írottakat, bár így visszaolvasva a prostitúcióra való utalás csak az utolsó bekezdésben jelenik meg. Nem hinném, hogy érdekel, amit gondolok -- mert szvsz éppen te vagdalkozol dühösen --, de ha mégis, csak szólj, s kifejtem bővebben is.

Az egyenlőségről csak annyit, igazad van, bizonyos helyzetekben máshogy reagáluk az eltérő nemű egyedekre. Ez azonban számomra töbnyire a nemiség tárgykörébe tartozó interakciókban jelent különbséget. ott sem egyenlőtlenség, hacsak nem úgy, hogy holmi pasival nem bújok ágyba, egyszerűen diszkriminálom őket :) A mindennapi életben pedig igen kevés szituáció van, mikor lényegi jelentősége volna a nemi hovatartozásnak. Ráadásul, a nemi hovatartozás szinte alig kapcsolódik a nemi identitáshoz. Lehet címkéket aggatni rám, de én pl. nem tartom magam igazából "pasi"nak. Legalábbis az ez alatt sokszor értett macho vadbaromnak. A klu-kluxot pedig gyönge érvnek tartom: egy hőzöngő, frusztrált, idegbeteg csorda, amelyik görcsösen és primitíven igyekszik föllépni a teljesen nyilvánvaló demokratizálódási folyamatok ellen. Az utált és szeretett lyúeszéj azért példa arra, hogy tud lenni zsidó nő, fekete fickó ugyanolyan jó miniszter tud lenni, mind egy wasp.

Rh-

(a csókolási kedvet egy pindurit mérsékelhetnéd, mint jeleztem, nem igénylem ezt a fajta bizalmaskodást, különben is szexista :)

Előzmény: Ariadné (78)