csoer Creative Commons License 2022.09.03 0 0 28763

Igen, értem amit mondasz.

A gombás problémára én a felszívódó gombaölőszereket és a rézoxiklorid (ha jól írom) használom és fogom használni.

Én is az Osteen vettem, a kertész szerint alapvetően a hidegtűrésben van némi különbség.

 

Mangó

Habár hűvösebb mérsékelt éghajlaton igazi kihívás lehet termeszteni a rövid termőidőszakok miatt, a szubtrópusi kertekből nem hiányozhatnak a törpe mangófák. Ezek durván 2-4 méter magasra nőnek meg a szabad talajban, növénytartóban pedig természetesen kisebbek is lehetnek. Az Irwint és a Nam Doc Mai-t a legjobb növénytartóban nevelhető változatoknak, de ki lehet próbálni még a King Thai, a Glenn, a Clgshal, Carrie, és Palmer fajtákat is. A mangókat közvetlenül szüretelés után érdemes fogyasztani.

 

A törpe mangófa legfeljebb 2-4 m magasra nő, ez teszi alkalmassá a konténeres nevelésre. Közülük sok helyen az Irwin és a Nam Doc Mai a legnépszerűbbek, de olyan fajtákkal is próbát tehetünk, mint a King Thai, a Carrie, a Cogshall, a Glenn, a Neelam vagy a Palmer.

 

Máshol ezt írják:

A faiskolában nevelt fák általában be vannak oltva, így 3-4 éven belül termést kellene hozniuk.  A magról nőtt csemetéknek talán szükségük lesz 5-8 évre is, ahhoz hogy termővé váljanak. A magról nőtt csemeték sokkal nagyobbra nőnek és erősebbek, mint a faiskolában vett fák, ezen kívül ellenálló gyökérrendszerük van.

Előzmény: evodia2010 (28762)