vau1111 Creative Commons License 2022.08.28 0 0 32727

Szia,

 

Bocs, csak most olvastam. Olyan ritkán ír ide valaki, hogy már én is leszoktam a fórum olvasásáról.

Ha esetleg nem késő:

Nekem 2007-es, 99 literes skate-em volt, ill. az öcsém még mindig ezt használja. Én azóta Qcséber-féle, nagyrészt skate freestyle deszkával megyek azóta is, az is 99 liter.

 

73 kiló környéki testsúllyal szerintem nem kérdés, hogy a 100 liter körüli freestyle deszkák mérete elég, teljesen fölösleges fölé lőni. Én 80 kiló körül mozgok, és nem kéne nagyobb. Az is igaz, hogy mostanában nem nagyon tudom rajta felhúzni a vitorlát, ha megpróbálom, de ez inkább a rutin hiánya, merthogy jópár éve nem nagyon huzigálom a vitorlát. Ha eláll a szél, nagy nehezen néha sikerül. Fontos, hogy nem süllyedek vele, tehát ez csak az én technikai hibám (gyanítom, hogy a vitorla végét egy kicsit hosszabban kéne bennthagynom stabilizálás céljából)

 

Ha a skate-ekről beszélünk, volt néhány shape ugrás. Talán 2005 körül volt az első, akkor lett azt hiszem először jó, vagy nagyon jó a deszka, előtte azért még nagyon fejlődött a freestyle deszkák formája. Aztán 2010- vagy 11 táján történt egy minőségi ugrás, akkor méginkább lerövidültek, még nagyobb lett a farvastagság. Onnantól elvesztettem a skate evolúcióját, nem tudom, hogy azóta mennyivel lettek jobbak.

 

Az RRD-nek tudtommal akkoriban twintip néven futott a freestyle deszkája, és amit próbáltam, nagyon jó volt.

 

Mostanában a freestyle deszkákban is nagyobb a méretválaszték, és inkább a kisebb méretek felé mentek el a gyártók. Azt hiszem nem véletlen, mert egy átlag súlyú szörfösnek azért a 110 liter ugribugrira sok, és a hozzá tarozó 67 cm szélesség meg brutális. Vannak persze páran, akik nagyobb testsúllyal nagyméretű, talán a 110-nél is nagyobb custom freestyle deszkákkal mennek.

 

Én amikor próbáltam 110 literes skate-et, az érzésre már túl nagy volt. Lehetett vele mindent csinálni, de mondjuk a mai modern power freestyle manőverekre nem is mernék ezekkel gondolni.

 

Ja, és a térfogat, amit ráírnak, elég csalóka tud lenni. A skate-ek mérete kb. stimmel érzésre is. De pl. amit hallottam, hogy a Starboard mostani freestyle deszkája, az ignite, amit egyébként istenítenek a használói, érzésre sokkal nagyobb, mint amit ráírnak, ezért egy mérettel lejjebb kell menni.

 

 

Előzmény: vaspapucsok (32726)