Csékádár Creative Commons License 2000.02.26 0 0 21
Kedves rádióhallgatók!
Tudom, sokan most anyázni fogtok, de csöndesen hadd jegyezzem meg, hogy a Civil és FIKSZ házatáján örömködés folyik. Nem azért, mert a Tilos veszített, hanem mert mi nyertünk. Ha még emlékeztek rá, az eredménytelennek nyilvánított legutóbbi pályázatra a TILOS érvénytelen nyújtott be, mondhatnánk, az ő kedvükért ismételték meg az idei pályázatot. De másról is szó van. Eredetileg úgy írták ki 98 MHz-re a pályázatot, hogy az ORTT abból a - mind a három rádió által elfogadott és sugallt - elvből indult ki, hogy a 98 megán mindhárom rádió maradjon meg, és hogy minden marad a régiben, csak az adóteljesítmény ugrik a 10-szeresére. A Tilos ezt a megállapodást rúgta föl egy sajtótájékoztatón, jól beleszarva a képünkbe. Kicsit kómásak lettünk akkor, de mert a TILOS érvénytelenül pályázott, és csak a mi pályázatunk volt érvényes, túlestünk az etikai fájásunkon. Aztán eltelt egy keserves év, és úgy tűnik, különböző okok miatt az ORTT nem a Tilos mellett foglalt állást. Méghozzá nagyjából a testületi tagok pártdelegálására tekintet nélkül.
A Tilosnak egyébként a mostani pályázaton is lett volna lehetősége a közös pályázásra, ilyen szempontból ez a kiírás még kedvezőbb is volt, mint az előző. A Tilos mintha csak a nyertes-vesztes játszmákat ismerné, a nyertes-nyertes játékokat nem. Pedig az ORTT egyes tagjainak házatájáról azt a súgást kaptuk most is, hogy ne őrüljünk meg, fogjunk össze. Mondtuk, rajtunk nem múlik.
Szerintünk is kár, hogy egy rádióval kevesebb lesz; nem a FIKSZ-en és a Civilen múlott. Egyébként: Ti a másik két rádiót szoktátok hallgatni? Csak azért kérdem, mert nekünk nem volt módunk főidőben reggel sugározni. Érdekelne, hogy a FIKSZ melyik műsorát szeretitek. Hiszen ennek megfelelően fogjuk alakítani a műsorszerkezetet. Azt nem ígérjük, hogy hasonlítani fogunk a Tilosra - például nálunk továbra se lesz technozene, és a kábítószerek népszerűsítését is másokra hagyjuk. De továbbra is szókimondóak leszünk, betelefonálhattok, mint eddig is. Lesz sok komolyzene, jazz, világzene, progresszív rockzene, népzene, irodalom - és rengeteg vita.
Remélem, hogy ezután megszerettek bennünket. Jó rádiózást kívánok nektek.
Csé