zz88zz Creative Commons License 2022.08.05 0 0 96542

Milyen fajta az a fejegység? Mert lehet van egy egyszerűbb megoldás is mint a tolatólámpára való kötözgetés. Átvált automatikusan a kijelző képe a kamera bemenetre csak a CAN jel alapján ha hátramenetbe teszed? Mert egyes fejegységek (nem mondom hogy az összes kínai) tud olyat, hogy ha átvált a kép (várja a kamera jelet) akkor egy vezetéken kiad 12 Voltot. Na ez tökéletesen felhasználható a kamera tápellátásra. A fejegység mögött rákötöd ezt a szálat a kamera vezérlő száljára (ami épp a tolatóizzótól jönne előre), és mivel ez közösítve van a kameránál, nem kell a tolatólámpához való bekötéssel bajlódni, innen kapja a kamera a tápot, a fejegység meg a CAN alapján tudja, hogy át kell váltania a képernyőt.

Esetleg ezt is megnézhetnéd, hátha segít..

 

Egyszer engem is megszívatott egy VW Caddy (meg meg szivattak is, mert nem én kötöttem be se a kamerát se a fejegységet, így át kellet nézni az egészet). Ott nekem az volt a hibajelenség, hogy gyújtásnál szépen volt kamera kép, de ahogy beindítottad az autót akkor elszállt a kép (no signal). Valószínűleg járó motornál már szabályozta az izzó feszültségét a CAN, ami a kamerának már kevés volt a működéshez. Egyedül nem tudtam kimérni, de valószínűleg ez volt az oka. Így elhúztam elölről a rádió stabilabb tápját hátra, amit egy relé kapcsolt (arra elég volt az a vezérlő feszültség a tolatólámpától), így már megszűnt ez a jelenség.

Ezután gondolkodtam el a fenti megoldáson, ami sokkal egyszerűbb, ha CAN-es az autó, a fejegységhez is van CAN adapter és tudja ezt a 12 Voltot kiadni hátramenet kapcsolása esetén.

 

 

Előzmény: barbon1 (96538)