zsandár Creative Commons License 2022.06.01 0 0 11018

Most néztem, 2 éve nem írtam ide..Persze azért közben voltak bőven tűzről pattintások.Legutóbb vagy 5 kilónyi törpeharcsa , sima paprikás lisztben  sütve , tárcsán , hozzá karikára vágott krumpli.Először a krumpli sütve, majd a hal.Aztán  házi hurka kolbász tárcsán , szintén krumplival. Csülök pörkölt bográcsban .Minden fával , semmi palackos gáz. Csülök ideális összetétel: 2 db hátsó , nyers csülök, 2- 2,5 kg. Egy db 2,5 kg os házi sózású, füstölésű csülök / nem az ipari, gyors erjesztésű, gumi állagú, vizes gagyi/ , 2 kiló köröm.Pont annyi só volt a füstölben, hogy nem kellett sózni.Grillcsirke is sült. Következő tervek:Birkapörkölt, töltött káposzta bográcsban , sült hal /ponty, keszeg/ tárcsán.

Természetesen főzés-sütés közben hideg sörök vagy  fröccs.De ez alap...