szoszo9inda Creative Commons License 2022.05.28 0 0 65111

Hát pont ez zavarja az igazságérzetem. Az csak kis részben, hogy +10-20e Ft-al drágábban most németből meg tudnám venni. 
De az igazságérzetem k#rvára zavarja. És nem csak azt, hanem bocsánatkérés helyett azt magyarázzák ez nekem milyen jó...

Jött egy harmadik bullshit válasz is, ennél lentebb ott a válaszom is... (Tudom szar az angolom, azt ne fikázzátok):
https://pastebin.com/Cr9QZMMt

Szóval azt hangoztatják, azzal hogy elveszik a cuccot, ez milyen jó. Ezzel ők csak védik az eladót és vevőt, mert a vámon nem kell konfrontálódni.

Hát elmennek a pcsába. Mert szerintem:
1. Miért veszik ki a kockázat viseléséről ai döntést a kezemből? Igen, én megpróbáltam volna a vámkezelést ha nem sikerül hát így jártam.
2. Ezzel átvesznek egy olyan döntési jogkört az árú felett, ami a vámosokra, mint hivatalos szervre tartozik.
3. Meg is írták, Ők tesztelni nem tudnak (fa típúsa, fertőzés, stb)... így a feltételelzés is elég. De akkor miért nem bízzák a (talán) profibb vámosokra? Miért hoznak olyanban döntést, amihez (elismerten) nem is értenek?
4. Nem is értem az üzleti modellt. Esélyt sem adnak egy vámeljárásra. Ami ha sikerül, nekik nincs visszafizetés (nekik 100% bukta), és mindenki boldog. Ha nem sikerülne, még akkor is fizethetnek. Most csak én nem értem miért jó a garantált fix bukta nekik, mint egy próbálkozás?
5. A vámeljárásban MINDIG van lehetőség a fellebbezésre, bizonyítékok (pl gyártói) nyilatkozat bemutatásra. Itt semmi. Csak elfogandi lehet a döntést, aminek részleteit még csak nem is közlik hivatalosan. 

Ez véleményem szerint egy sokkal sz@rabb és sokkal jobban kifogásolható eljárás mint egy hivatlos vámkezelés.

Ráadásul elég aggályos, hogy a lefoglalt cuccot nem is kell megsemmisíteniük, hanem átadhatják (=eladhatják) harmadik félnek.
Így abban van komoly érdekük, hogy a valsó értéknél olcsóbb "bekerülési" értékű cuccokat kiszedegessenek... tulajdonképpen nyomós ok nélkül. 

És ez az ami nagyon igazságtalan, hogy egy patinás cég mint az eBAY... ilyen üzleti modellt épített fel a P&B-vel közösen. Ez sokkal jobban zavar, mint hogy virtuálisan "buktam" mondjuk 50 EUR-t.

Szóval már rég nem a metronümról van szó, hanem ahogy a "kolléga" is észrevette a T&C-ben... Legális a "lopás" a Global Shipping Programban. Ezt mindenki vésse az eszébe!

És nem kell ehhez fa meg bőr... Az elektronikéban is lehet mondjuk higany... (Ne velem vitázz hogy ugyan... szerintük majd az lesz)
Bármilyen festékben lehet ólom... és biztos hidd el... nekik nagyobb a lsitájuk mit milyen bullshit indokkal lehet lefoglalni. 
Bár modnom... indokolniuk sem kell. Restricted... és kész...





Előzmény: Syracusa (65109)