Prof Creative Commons License 2000.02.03 0 0 769
Sziasztok!

No, akkor lehull a lepel. Szóval azon az oldalon alul van egy csat. Aszongyák jó tartós. Igen, csakhogy egyik órán sincs az adott cikkben ilyen csatt, mivelhogy a biztonsági fülön a Fortis koronája díszeleg... Úgyhogy ezt egy kicsit odébb kellett volna rakni (egyébként én a Fortison kívül még nem találkoztam olyan órával, amelyen gyárilag (!!!) lett volna gyorshosszabbítási lehetőség).

SLR

Hidd el, kis hazánkban nem igazán a pénz határozza meg valaminek a minőségét. Az a legkevésbé. Ha van elhivatottság, lehet szépet alkotni, ha nincs, akkor sokkal nehezebb... Szépet kevés pénzből is ki lehet hozni, és rengetegből is lehet szutykot csinálni (lásd új magyar Playboy, összevetve az 5 évvel ezelőttivel). A fotók minősége nyomtatásban és képernyőn nem összevethető, ennek egyszerű technológiai okai vannak (magánban megtárgyalhatjuk), ezért nem szabad elhamarkodottan lehurrogni valamit. Egyébként ahogy fejlődik majd a lap (ahogy eddig is tette), időről időre jobb- és jobb anyagok fognak majd megjelenni benne (ahogy a Kaliber esetében is történt). Bízom benne, hogy idővel felfejlődik majd a svájci órák jelentette extra minőségre.

Erika!

Méghogy ne repüljőn! Dehogynem! Sőt! Még hogy ne vegyen repülős órát! Dehogynem! Sőt! Bár nem lesz egyszerű választani, az biztos.
Ha nagyon vékony a csuklód, a fém vagy bőrszíjjal bajaid lehetnek, de egy jó minőségű, teljesen körbefutó tépőzáras szíjjal (amely szélesebb mint az óra, és tulajdonképpen egy karkötőként funkcionál) tökéletesen hordhatóvá lehet tenni. Egyetlen hátránya, hogy nem illik egy igazán nívós svájci órához. :-(

Kezdetnek egyébként (csak hogy márkatársak legyünk) egy 38 mm-es Fortist ajánlanék. A Breitling egyrészt sokkal drágább, másrészt nem nyújt annyival többet, harmadrészt csak 40 mm-es tokokat használ. Esetleg szóba jöhetne még valamelyik Longines, viszont az kevéssé brutál replülős óra (sokkal inkább ékszeróra), esetleg valamelyik Omega, vagy végső megoldásként egy Tag (Kirium példul), esetleg egy Sector. Be kell menni órásboltba, próbálkozni kell. Nem lesz egyszerű feladat, de egy pilótaoverallban lévő, kezén mondjuk Fortist viselő hölgynél kevés dolog van, mi kedvesebb számomra... :-)
(U.i.: Kizárólag private megírhatnád, hogy hogyan is repülsz.)

No, nekem most pancsi, aztán alvás...


Prof