noa Creative Commons License 2000.02.03 0 0 816
Sziasztok!

De jó, hogy a beültetés utáni viselkedés került szóba, mert nekem is nagyon nagy gondot okozott és még mindig nem találtam megnyugtató választ. Mi a budai Kaáliba járunk és amikor a beültetés után megkérdeztük, mit lehet csinálni, szó szerint ezt mondta a doki: "Mindent, de mértékkel. Ágynyugalom csak a beültetés napján szükséges." Na, ezen menjen el az ember... A Jánosban viszont tudom, hogy fekvésre javasolják a beültetésen túlesetteket.
Én otthon voltam két hétig, sokat ültem, de nem feküdtem és házimunkát is végeztem. A hajolgatást, emelést kerültem és az utcára nemigen mentem le, a lépcső miatt. A meleg fürdőket is kihagytam, amit pedig nagyon kedvelek a felfázós hajlamom miatt. Ez azt hiszem túlzás volt, de inkább essen az ember túlzásba, mint hogy aztán oka legyen az önvádra.
Az egyébként tényleg igaz, hogy a lombikterhesség nem különbözik a természetestől, nem igaz ez viszont a megtapadás előtti időre. Vagyis ugye normálisan az embrió levándorol a petevezetőn, majd a 7 (?) napon beágyazódik. A lombik-embriókat pedig kb. a harmadik napon egyenesen a méhbe teszik be, úgy hogy teljesen készületlenül éri a szervezetet, hacsak kívülről nem kezdik adagolni a megfelelő hormonokat. A beültetéstől számított negyedik napon kell elvileg beágyazódnia, ha nem szívódik fel. Tehát a terhességnek ez az egészen kezdeti stádiuma igenis sokkal törékenyebb, mint normálisan, hiszen akkor tényleg úgy van, hogy sokan hetekig nem is sejtik, hogy terhesek.

Berku!
Én is nagyon remélem, hogy jövő ilyenkor szülni fogsz, sőt: fogunk mindannyian. De valamit azért szeretnék mondani, hogy könnyebb legyen a helyzeted, ha mégsem sikerül. Amennyire tudom, nálatok a párodnak van problémája. Ebben a felállásban gyakran hiszik azt a nők, hogy a beültetés után minden simán megy, mert a nő egészséges. Sajnos ez nem így van, vagyis semmivel sem jobbak az esélyek, mint ahol más a probléma - vagyis a nőnél van a bibi (kivéve, ha a nőnek éppen hormonális gondja van és azért nem tud teherbe esni). A Fény emberke írójáéknál is a férfi miatt kellett a lombik, mégis hetedszerre sikerült, rettenetes kálvária után. Szóval csak azért írtam mindezt, hogy reálisan készülhess minden eshetőségre, mert én már tudom, milyen a beültetés utáni üresség a terhességi teszt megfelelő ablakában...