goldenwing Creative Commons License 2022.03.18 0 1 64733

Az jó módszer, hogy többször is megnézed és lassítva is, biztosan hamarosan megtanulod, minél többet nézel annál gyorsabban fel fogod ismerni az ugrásokat. :)

 

Csináltam 12 gifet, amiket le is lassítottam, feltöltöttem ide, aki szeretné gyakoroljon (ha szükséges a válaszokat szívesen megírom valamikor ;) https://imgur.com/a/8ofzJDJ

 

A blogomon azt hiszem írtam korábban a rövid program kötelező elemeiről a szezon elején, de leírom ide is (ez a szeniorokra vonatkozik, mert a junioroknál mások a szabályok.) Szóval az idei szezonban ezeket kell teljesíteni:

 

1. egy beugrós forgás

2. egy egypozíciós forgás, ami a férfiaknál mérleg vagy ülőforgás lehet lábváltással, a nőknél pedig hátrahajlós/oldalrahajlós, vagy mérleg illetve ülőforgás, de lábváltás nélkül

3. egy kombinációs forgás lábváltással

A beugrós forgásnál illetve lábváltás nélküli mérleg/ülő/hátrahajlósnál 8 fordulatnak meg kell lennie, míg a lábváltásosnál és a kombinációsnál 6 fordulatnak mindegyik lábon

4. Egy dupla vagy tripla Axel

5. Egy szóló ugrás

Itt is vannak egyéb szabályok, pl. a szóló ugrásnak másnak kell lennie mint ami a kombinációban van, vagy ha egy típusú négyfordulatos van a kombinációban, nem lehet ugyanaz a szóló ugrás is (pl. 4T-3T, és 4T szóló) vagy ha tripla Axelt ugranak Axel ugrásként, nem lehet a szóló ugrás is tripla Axel, vagy a kombinációban 3A-3T.

6. Egy ugráskombináció, ami a nőknél egy tripla és dupla vagy két tripla lehet, a férfiaknál egy tripla és dupla, két tripla, vagy egy négyfordulatos duplával, vagy triplával.

A nőknél lehet pl. 3T-3T kombináció, de akkor a szóló ugrás nem lehet 3T. 

7. Végül egy lépéssor, amellyel a korcsolyázó kihasználja a pályát. Pl. nagyon ritkán előfordul, hogy a korcsolyázó a pálya kis részében csinálja a lépéssort, ekkor elvileg 0 pont jár érte.

 

Előzmény: jinjang (64731)