goldenwing Creative Commons License 2022.03.18 0 0 64732

Jinjang már megírta a lényeget, hogy Chen folytatja az egyetemet, de ezt hadd egészítsem ki azzal, hogy Chen már rég mondta, hogy két egyetemi év után azért halasztott csak, hogy Pekingre felkészüljön, aztán folytatja az egyetemet, ez a prioritás neki. Nem mondta, hogy szeretne minél hosszabb karriert a sportban, vagy hogy annyira motivált lenne a továbbiakban is. A legtöbb férfi korcsolyázó, aki megnyer mindent amit lehet, közte az olimpiai aranyat, vissza szokott vonulni, pl. Jagugyin, Kulik, vagy Lysacek (Plushenko és Yuzuru kivétel, de őket nem lehet Chenhez hasonlítani), nehéz fenntartani a motivációt és azért egy idő után jönnek már a sérülések is. Chennek is volt idén sérülése és már látni lehetett rajta az összességében kevésbé jó formát itt-ott (pl. kevésbé jó forgások, néhol már hiányosabb ugrások pl. nemzeti rövid programban a 4Lz, élhasználat nem annyira precíz mint 2-3 éve), igaz az olimpián kiegyensúlyozottat nyújtott.

Visszatérve az egyetemre, eleinte orvosi volt a célja, aztán azt mondta, hogy fenntart több opciót is: most statisztika alapszakra jár, még 2 év mire befejezi, és ha utána tényleg orvos akar lenni, akkor vár rá még jó pár év az egyetemen, majdnem 30 lesz, mire befejezi. A kínai származású amerikaiaknak nagyon fontos amúgy az egyetem és a tanulás, főleg hogy milyen híres-neves egyetemre nyernek felvételt, erről egy szintén kínai származású amerikai ismerősöm is mesélt, és szerinte Chen innentől kezdve a karrierjére fog koncentrálni.

Szóval elvileg visszatérhet 2 év múlva, de ő se lesz fiatalabb, a szervezete is ki tudja hogy reagálna ilyen hosszú kihagyás után és jönnek fel a fiatalok majd a következő években.  

 

Az érdekes kérdés, kire hogy hat majd ez a VB - mivel a nyomás azokra helyeződik át, akiktől aranyérmet remélnek, ezt a terhet el kell majd viselni, és emellett mivel általában az olimpiára hegyezik ki a csúcsformát, lehet több hibát fogunk látni, mint egy hónapja. 

Nem tudom kik fognak győzni, de ha azokat vesszük akik esélyesek: pl. Kaori, Wakaba úgy tudom folytatni szeretnék, Young You is, a fiúknál Yuma Kagiyama még nagyon fiatal, ő biztos folytatja, Shoma Unoról is azt olvastam, addig szeretné folytatni amíg tudja, Vincent Zhou lehet hogy Chenhez hasonlóan folytatja az egyetemet és nem versenyzik tovább. A párosoknál amerikai vagy japán arany is lehet, szerintem Knierim és Frazier nem biztos, hogy folytatja, de Miura/Kihara valószínűleg igen. A jégtáncosoknál pedig Papadakisék biztos hazai pályán szeretnének búcsúzni, őket nem látjuk, Chock/Bates folytatják, de Hubbell/Donohue szintén visszavonul.

Előzmény: Kice02 (64728)