_percy_ Creative Commons License 2022.02.28 -2 0 53571

Szerintem megpróbálsz elbeszélni mellettem :)
Vegyük példának az A80 esetét (mert ez volt a legkeményebb :) ). Feltettem a mérőszalagot, néztem a műszert, majd a csatornák közötti különbség alapján azonnal látszott hogy emelni vagy süllyeszteni kell-é a fejet. Ezt a fejhíd kiszerelése után alul két csavarral lehet biztosítani ennél a magnónál. Tekertem mindegyiken a megfelelő irányba kb. 30-40 fokot. Fejhíd vissza majd ismét mérés. Ezekről az iterációkról beszéltem.
Mikor megvolt a lejátszófej, következhetett a felvevőfej. Ehhez a fejvezetékeket át kellett forrasztani a lejátszófej csatlakozóira majd újra a megszokott türelemjáték. Mikor a felvevőfej is rendben volt akkor jöhetett az azimuth (újra)beállítása ugyanezzel a szalaggal. (ez a művelet a fej magasságát ennél a magnónál nem befolyásolja, persze a végén visszaforrasztottam a lejátszófej vezetékeit a helyükre :-) )
A törlőfej beállítása itt rém egyszerű, bemegy a helyére, rögzül majd ehhez való spec. szalaggal ellenőriz :)

Szóval szerintem azt érthetted félre hogy a "szalaggal" állítom be. Persze hogy a szalaggal, a szalag segítségével. Minden fizikai állítás után felteszem a szalagot. Ha jó akkor siker, végeztünk. ;)

Ugyan nem értem hogy a mérőszaéag gyártása hogyan került ide, annak is megvannak a szabványos előírásai. Mennyit nyávoghat maximum, mennyi lehet a max eltérés bármelyik esetben, mennyit ingadozhat a frekimenet.
Az viszont biztos hogy pl. a mechanikai pozíciók beállítása erre alkalmas mérőszalaggal pontosabb lesz mint "szemre" ;)

Előzmény: Lilaman (53570)