nobolond Creative Commons License 2022.02.17 0 0 443

Sajnos az előbb leírtak 2020 után sűrűbben fordultak / fordulnak elő...

Természetesen az alkohol volt a legelső, amit még 2004-ben abbahagytam - előtte is csak egy kevés szódás bort ittam, azt is csak a vasárnapi ebédhez - töményet, sört soha... (Még szilveszterkor sem, maradok a sokak által szidott "Kölyökpezsgőnél..."

A vörös- és zöldhagymát már nehezebben tudom elhagyni, és én személy szerint azt figyeltem meg, hogy a májat tartalmazó ételeket (sertésmáj pirítottan, finom hagymával, pirospaprikával, ill. rántva,, avagy kenőmájas formájában) nagyon nem "tolerálja" az emésztőrendszerem - pedig nagyon szeretem / szeretNÉM...(ideértve a véres-májas hurkát is...) Nagyon szeretem a vajjal áttört márvány-sajtot - sajnos egyre inkáb arról is le kell(ene) mondanom... Reggelente az első az aszpartam tablettás fekete gyümölcsízű tea egy félliteres csészével - erről remélem, nem kell lemondanom.

 

És hogy hogy vagyok mostanában ?

Hát kb. egy hete - egyik percről a másikra - pokoli fájdalom "lepett meg" a bal "oldalvonalamon" - ami aztán hátul a bal vesémre "húzódott" (ott többször volt kövem, most is van..) "Ki is egyeztem volna vele - elviselem - de aztán köldöktájra húzódott - a köldököm két oldalára. ("Na, ez hasnyálmirigy lesz /lehet...!" Aztán jött a hányinger, majd az "erőszakos" hányás - egészen epéig... Még a hideg víz sem maradt meg bennem. A fájdalom semmilyen gyógyszerre nem szűnt - este kijött az ügyeletes orvos injekcióval - de még az sem segített, így bevitt a mentő a sürgősségire. Késő estétől másnap délelőttig üldögéltem többedmagammal egy tolószékben a folyosón - vért vettek, vizeletet adtam, vizsgáltak - és egyszercsak  - mintha vesehomok távozott volna - jobban kezdtem lenni, anélkül, hogy a vizsgálatokon kívül bármi történt volna velem. Az átvirrasztott éjszaka után persze boldog örömmel jöttem haza - de mint többéves gyakorló hasnyálmirigyes és veseköves - kétlem, hogy (csak) a vesém / vesekövem okozta ezt... Azóta - kisebb-nagyobb megszakításokkal szinte folyton érzek gyenge- közepes köldöktáji "érzékenységet/fájdalmat. Próbálok a korábbinál szigorúbban diétázni, és a már említett teát ill. - esetenként a gyógyszereket szedem. (Azért esetenként, mert hasnyálmirigy gyulladás alatt a Pnagrolt nem szabad szedni...!)

 

És hogy mi volt / lehetett az ok ? Én arra gyanakszom, hogy "az eset" előtt 4 nappal kaptam meg a negyedik Pfizert - a harmadik után kb. 4 és fél hónappal.. Én erőltettem - kár volt -még várnom kellett volna...

Ezzel NEM LETTEM OLTÁSELLENES +- de kár volt siettetnem - még várni kellett volna. Szerintem ez egy "sokk" lehetett a szervezetemnek, és a "gyenge pontok" reagáltak rá..

(Persze az orvosok ezt a feltételezésemet alaptalannak ítélték, és - mint összeesküvés-elméletet - mereven elutasították...)

Előzmény: nobolond (442)