Mutual Friend Creative Commons License 2022.02.13 -1 1 128550

Nem tudom irtam-e már de kolléganőm férje cukrászból lett őrzővédőből lett "informatikus", valójában az mert otthonról - pandémia okán - csinál rendszer-felügyeletet angolul EMEA régióban.

 

Nem lehet az hogy sokminden pozitív mellett valami más is hibádzik ottan? :)

 

Sok ki cég nem engedheti meg magának hogy főállású informatikus tartson mert jó esetben nem lesz dolga napokon át. Kötnek egy szerződést valakivel hogy heti mondjuk 4 órát kifizetnek neki es ha valami bajuk van szólnak nekik. Ezt fizetik ha van melo ha nincs. Mi a fenét kell bizonyítani egy informatikusnak? Mi az hogy pékinas informatikus szak? Az mekkora felkészültségi szintet takar? A fiamék az egyetemen mos ismerkednek majd a Putty-al meg a WinSCP-vel, mondjuk ezt ő 12-13 éves korában már rendszeresen hasznalta Raspberry PI akárhányas konzolozáshoz linuxban. 

 

Ez a fácsés hirdetés ugy hatott nekem, hogy az a horgász aki szerint a halak a faszok mert nem ott lebzselnek ahol ő bedobta a horgát. El kell fogadni hogy komoly IT hirdetés munkavégzése jellemzően megyeszékhely de inkább főváros. Ha nagy vállalat lenne a cél az elhelyezkedésre mint mondjuk Kecsón a Merci oda igenis diploma kell. Mindamellett ha nincs a tudás karbantartva akkor az is kevés. Aki a fácsén keres infós annak valsz' nemcsak az lesz a dolga, hanem minden más amit a főnöke mond, a targoncázástól az udvarseprésig minden. 

 

 

Előzmény: Mekk Elek ezermester (128544)