goldenwing Creative Commons License 2022.01.22 0 0 64558

Várom majd az EB élménybeszámolót! :)

 

Jól bejött, amit írtál: a három Sofia végzett a dobogón a junior nemzetin és minden bizonnyal ők mennek majd Szófiába. Ez nagyon vicces. Örülök, hogy Muravievának sikerült felférnie a dobogóra. Petrosyan nagyon sok pontot veszített a két 4Lo hibával, igazából biztosabb lett volna csak egyet próbálni (vagy ha van más quad, azt betenni, mert a 4Lo esés+REP miatt rengeteg pontot veszített).

 

A fiúk versenye annyira gyenge volt, hogy majd az orosz kupadöntő után döntik csak el, kik indulhatnak a junior VB-n...

 

Jégtáncban Kaganovskaya/Angelopol nagy tehetség, mégha most épp nem is sikerült megnyerniük az aranyat egy túl hosszú emelés miatt (járt érte a -1 pont és kevesebb, mint egy ponttal kaptak ki Chirisanoéktól). Nagyon sokat korcsolyáznak tánctartásban, közel egymásal, igazi szép jégtáncot mutatnak be, gyönyörűek a jégen! Ha jól fejlődnek a jövőben az elsőszámú párok is lehetnek majd, bár Daviséknek attól tartok előnyük lesz.

 

Közben a 4CC-n nyert Mai Mihara, ez már a második aranya a Négy Kontinens Bajnokságról és van már ezüst és bronzérme is. Gratulálok neki :)) Nagyon szépen futott mindkét programban, egy apró hibát leszámítva a legutolsó forgásában a kűrben. Azért az igen szomorú, hogy Mai akinek kifejezetten erős második pontszámban, kevesebb komponenseket kapott mint Trusova a múlt heti EB-n, aki kétszer is elesett a kűrben és össze se mérhető a programjaik koreográfiában, kompozícióban, interpretációban stb. :((

Mai-t legalább a VB-re elküldhették volna, megbízható, stabil versenyző, nem hiszem hogy rajta múlna a japán 3 kvóta a következő évi VB-re. Mana bizonytalanabb választás.

 

Haein Lee és Yelim Kim is remekül futottak. Young You, aki nyerte a rangsoroló versenyt és a nemzetit is, fáradtnak tűnt és többet hibázott, a tripla Axelek se mentek. Érthetetlen, hogy miért erőltetik alig két héttel az olimpia előtt, hogy elinduljanak egy európai versenyen, amikor a nemzetinek is nemrég lett vége. Kifárasztják őket még a legfontosabb verseny előtt.

 

Holnap még a fiúk versenyére kíváncsi leszek.

Előzmény: Frogcarrot (64557)