jicsin Creative Commons License 2022.01.19 0 0 223

Üdv! Szeretnék segítséget, véleményt kérni, elsősorban pro-kontra és ki melyik mellett döntene, az alábbi felhasználási feltételek mellett melyik a jobb választás a két modell közül:
- LG OLED65A13LA 4K UHD Smart OLED TV
- Philips 55OLED806/12 Android Smart Ambilight UHD OLED TV
A Tv vásárlás 1 hónapon belül lesz. A helyiség egy 18nm-es szoba panellakásban, közepesen világos. Amit nézünk: Tv (HD adások-Telekom android box), Netflix (AppleTV), külső média lejátszóról viszont SD is és HD filmek, 4K nem és nem lesz PS, Xbox konzol használva.
Most Philips 55" Full HD LCD tv van (9éves), ez is ambilight-os, nagyon jó, de nem létkérdés, kb. 20%-ban használjuk az ambilight világítást.
Az OLED óriási előrelépés lesz képminőségben, ez egyértelmű. Megnéztem MM-ban, meghallgattam a promóterek sok hasznos és sok halandzsa infóját. A képek között jelentős különbséget nem láttam, az ottani körülmények között. A dilemmám, a 65" vs 55" és 60Hz vs 120Hz ? Hajlanék a 65" felé (nem gondolnám, de lehet tévedek, h az "A"-s LG problémás lenne ekkora szobában, ilyen fényviszonyok mellett -nem esik ráközvetlen fény- , de mivel SD képanyag is lesz, főleg HD, lehet a 120Hz és a processzor fontosabb? Kösz.