Carina_S Creative Commons License 2022.01.15 0 0 70084

Szerintem az eladónak lesz igaza. Megmondom, miből gondolom.

 

Ez egy szemfelszedőtűhöz való, a szemszedőtűt fel-le mozgató befogószerkezete. Vagyis egyszerűbben szólva ez egy kézi szemfelszedőkészülék, méghozzá szerintem egy kézi harisnyaszemszedő készülék. És ebbe a kézi harisnyaszemfelszedő készülékbe egy nagyon kis méretű kanalas tű kell hogy járjon bele. Ennek a kézi harisnyaszemszedő készüléknek az alján lévő, derékszögben meghajlított, kicsit hosszúkás "U" alakú dróthurok távtartóként szolgál a nylonharisnya felett lenyomásra készen álló szemfelszedőtűnek a felszaladt harisnyaszem felett tartásához, mielőtt a harisnyaszemszedő tűt belenyomod a nylonharisnyádba vagy a harisnyacomvfixedbe, és a felszedés alatt álló harisnyaszemet magasan a hurok felé szedi a kanalas tű, majd az újabb soron következő szembe való belenyomás előtt a hurok biztosítja a harisnyaszemszedő tűnek azt, hogy az előző, már felszedett szem alja alá tudjon nyomódni a tű kanalának ekkor legjobban felfelé álló leghegye is, mert ui. ez a feltétele annak, hogy a kanalas tű legalján lévő szemszedő horog csak felszedendő szembe akadjon bele -- és a már felszedett szemet még véletlenül se tudja tovább húzni, mert különben két szemet szedne fel és húzna át az előző szemen ez a tű egyszerre! -- , és ezáltal az előzőleg már legutoljára felszedett szemen csak egy szemet húzzon át (= vagyis szedjen fel!) egyszerre. -- Ha nem így lenne, akkor ui. a legutolsó szemen két szemet húzna és szedne át a harisnyaszemszedőtű!!!

 

Megmondom, miből gondolom, hogy ez egy kézi harisnyaszemfelszedő készülék, és nem pedig egy gépi varrótűvel dolgozó, kézi láncöltést készítő varrókészülék. Te ugye sima varrótűhöz való kézi varrókészülékre tippeltél.

 

Én már láttam is és használni is próbáltam azokat az ún. kézi varrógépeket, amelyeknek vagy villamos adapterről működő elektromotoros meghajtása van, vagy pedig kézzel kell őket az öltések létrehozásához marokra fogva összenyomni, majd visszaengedni, és ezt öltésenként megismételni (hosszabb varrat esetén több tízszer, vagy akár több százszor is).

 

Ezeknek a kézi varrógépeknek van a tűjük alatt egy igen kezdetleges, nagyon sokszor hibázó hurokfogójuk is, amely, ha egy kicsit is sietni próbálsz a varrással, akkor a cérnahurkot kissé elhúzza a tű alól arról a pontról ahová a lefelé a hurokba szúrni akaró gépi varrótűnek céloznia és beszúródnia kell, és a tű mellétalál, és az öltés így hibásan jön létre, és meghúzáskor szétválik, mivel a két öltés, az utolsó előtti és a legutolsó így ekkor nem fűződik egybe!

 

A te általad lefotózott szemfelszedő készülék ui., ha varrókészülék lenne, akkor a hosszúkás "U" alakúra meghajlított derékszögű öltéstávtartó funkcionálna hurokfogóként, ami egyfonalas láncöltés létrehozásánál a gépi varrótűvel éppen úgy egy sor hibás, össze nem kapcsolódott öltéssort készítene, mint amilyen hibás öltéssort a motoros vagy a kézzel nyomkodhatós kézi varrógép is készít!

 

A varrótűvel szemben viszont a kanalas tűs harisnyaszemfelszedő tű akkor sem hibázik sohasem, ha nincsen alatta semmilyen hurokfogó sem, mert nincs szüksége semmilyen hurokfogóra sem a harisnyaszemek hibátlan felszedéséhez. Ehhez csak arra van szükség, hogy a tű kanala és ezzel az egész kanalas tű mérete kellően kis méretű legyen ahhoz, hogy egyszerre csak egy harisnyaszembe tudjon a soron következő szem felszedésekor beakadni, és ezzel csak egy szemet tudjon felszedni, mert ha többet is felszed egyszerre, akkor azzal a finom női nylonharisnyák szemeit  összetéphetné! A másik feltétel még a hibátlan szemfelszedéshez, hogy a harisnyaszemfelszedőt tűt a nylonharisnyába a felső nyomóvégével mindig kissé a függőlegestől hátrafelé döntve kell belenyomni (kb. 70 fokban hátrafelé megdöntve a tűt), hogy az utoljára felszedett szemen a következő felszedendő szemet a tű keresztülhúzza és ezzel teljesen felszedje, és hogy csak egy szemet szedjen fel ekkor, és sohasem többet!

 

Az egész művelethez a harisnyaszem-felszedéskor a női nylon-harisnyanadrágot, vagy női nylon-harisnyacombfixet egy befőttes üvegre kell rászedni, úgy, hogy a felszaladt rész az üveg száján belül legyen, utána az üveg szájára vékony befőttes gumival rá kell a harisnyát szorítani, majd a harisnyát kézzel kissé meg kell feszíteni, és ha ez megvan, akkor lehet ezzel a kézi harisnyaszemszedő készülékkel az üvegre rászedett női nylonharisnyát a felszaladt szemsoroknál (szemsoronként) a szemfelszaladást felszedni, "visszaszedni".

 

________________________________________

((Nemegyszer szedtem már fel magamnak női harisnyacombfixeket, mert túl csinosak és túl drágák ahhoz, hogy egy apróbb sérülés, szemfelszaladás miatt rögtön kidobjuk őket. Van ilyen kézi harisnyaszemszedő készülékem is mint ami a képen van, meg van egy "Vibromat Baby" márkájú harisnyaszemfelszedő gépem is. Van mini kanalas tűm is ami direkt kézi harisnyaszemszedő-tűnek lett gyártva. -- Az emlegetett kézi varrógépem is van sajnos nyomkodós is és motoros is, és sajnos a saját káromon jöttem rá, hogy ezek a '90-es években a csomagküldő szolgálatok által piacra dobott "Home Shopping Kft."-s amerikai és kínai gyártmányú selejtes "varrógép"-kacatok mekkora pénzkidobások!))

 

Előzmény: budaij (16904)

Előzmény: budaij (16905)