JimmyQ Creative Commons License 2021.12.06 -1 0 9622

Az evolúció működésének gyermeteg félreértése áll a tévhit mögött, miszerint az oltástól mutálódna a vírus.

https://telex.hu/koronavirus/2021/12/06/factchecking-jarvany-alatt-oltas-szabaly-tevhit

 

"A téveszme szerint ha egy beoltott ember elkapja a vírust, akkor a kórokozó igyekszik majd mutálódni, hogy kicselezze a mesterségesen előidézett védelmet."

 

Az ilyen műveletlen emberek úgy képzelik a dolgot, hogy

"Mint egy tüskés kis gömböc kering az emberi szervezetben, felborítja a kukákat és lerúgja a postaládákat, majd amikor meglátja, hogy az immunrendszer kiplakátolta az arcával a belvárost, mutálódik, azaz felvesz egy napszemüveget és egy műbajszot."

 

Ezzel szemben

"Valójában úgy adaptálódik a különböző helyzetekhez, hogy eszméletlen tempóval szaporodik, ami közben néha-néha változik a felépítése. Mint amikor egy fénymásolat egy kicsit hibás kópiát eredményez. Ehhez tehát leginkább arra van szükség, hogy sokat szaporodhasson, azaz zavartalanul éldegéljen egy gazdaszervezetben.

Az oltások azonban pont ezt akadályozzák meg. . . . egy beoltott . . . nemcsak kevésbé lesz beteg , hanem rövidebb ideig is, mert az immunrendszere . . . azonnal megtámadhatja a vírust, aminek így nincs olyan sok ideje szaporodni, mutálódni."

" Egy vakcinált emberben nem tud  akkorát menni a vírus, hiszen az előbb le tudja győzni, ennek köszönhető a súlyos/halálos betegség elkerülése, meg az is, hogy a vírus nem tudja másolni magát annyiszor.

"Ezért van az, hogy a mutánsok leginkább azokban az országokban alakulnak ki, ahol alacsonyabb az átoltottság, hiszen a vírus ilyen helyeken szabadon garázdálkodhat, fertőzhet, szaporodhat."

 

Látható, milyen tragikus tévképzetekhez vezethet, ha valaki nem értette meg rendesen az evolúció működését az iskolában, s aztán felnőtt korában át tudják verni mindenféle áltudományos szélhámosok.