Carina_S Creative Commons License 2021.11.28 0 1 685979

Az ugyan igaz, hogy sok ember agyát át tudják mosni, de távolról sem mindenkiét. Mindig marad egy idősebb korosztály és egy náluk egy generációval fiatalabb korosztály is (lévén, ők mint ezeknek az idősebb generációknak gyermekei!), amely még a normális normák mentén nevelkedett fel, akik még látták hogy milyen pusztítást vittek végbe a háborúk -- sokan csak a II. világháborút élték át, de felmenőik el tudták nekik mondani az I. világháború igaz történetét is -- , akik ugyanebben a szellemben nevelték fel a gyermekeiket is, akik mára fiatal felnőttekké váltak.

A Kádár-korszak végén felemelkedő politizálásra megérett ifjú korosztály is így nevelődött ki: közülük való pl. Orbán Viktor is.

 

Egy felkelés vagy gyökeres változtatás mindig úgy kezdődik, hogy egy józannak megmaradt vezetésre érett réteg felébreszti az addig mások által megvezetett embereket hogy miken kell változtatni ha valóban jobban szeretnének élni, és ezzel ráébresztik őket arra, hogy itt az idő a változtatásra, most kell cselekedni, nem máskor, és azt is megmondják nekik, hogy pontosan milyen dolgokat kell megcselekedni, és véghez vinni ehhez. -- Ilyen vezetők voltak II. Rákóczi Ferenc is, Kossuth Lajos is, Vitéz Nagybányai Horthy Miklós is, Nagy Imre is, és ilyen vezéralak korunkban, napjainkban Orbán Viktor is.

 

Egy ilyen józan rétegből minden korban marad meg valamennyi, akiknek nem lehet átmosni az agyát, és akik felébresztik, ráébresztik a többieket a változtatás okaira, szükségességére, és lehetséges módjaira. Az "agymosás" éppen emiatt (ti. a vezető réteg megléte miatt!) nem működik.

Előzmény: crow_csíííz (685977)