Amirofake Creative Commons License 2021.11.14 0 0 43039

Sziasztok!

 

Az alany egy E60 525i 2004 M54B25. Ahogy jöttek a hidegek, az autót nehezen lehet indulóra bírni. Mindig beindul, de csak pár másodpercre, aztán leáll. Kidobja hogy Drive Control System drive moderately és ennyi. Közbe kattan a kesztyűtartóban egy hang, de talán az eddig is volt, csak bebeszélem már, nem tudom. Beindul, majd leáll. Addig addig szórakozok vele míg felmelegszik, és jó lesz. Ez kb 10-15-20 indítást jelent, attól függ mennyire van hideg. Minél hidegebb van, annál több idő melegíteni. Tehát mindig beindul, csak utána leáll pár másodperc után akár 2-5-10-20 mp után. Amint bemelegszik így ebben a formában az autó, teljesen hibátlan. Mindaddig jó, amíg ki nem hűl. Tehát ha megállva hagyom 3-4 órát akkor még beindul mert valamennyire meleg, de ha reggeltől estig kéne várni estére már megint kihűlten nem indulna egyszerűen. Nem hagy cserben, mert amint bemelegszik jó, de addig nagyon kellemetlen indítgatni. 10-20 perceket szoktam indulás előtt szarakodni hogy bemelegedjen. A fordulatszám nem ugrál amíg jár a motor, stabilan tart.

 

Több szerelőnél volt, nem tudják mi baja. A legutóbbinál a szerelő nem tud mit kezdeni vele, nem tudja mi baja, aztmondja mostanra már hogy elektronikai baja van, több idő kéne mindent átnéznie az elektronikájában, de 2 hónap után meguntam és elhoztam az autót. Gyári diagok amit írtak végigjártuk és kicseréltük. Potyára cseréltünk akkumlátort (feszültség teljesen jó - hibátlan), fojtószelepet, üzemanyagszűrő, üzemanyagpumpa. Végül motorvezérlőt cserélt, és ugyanúgy rossz az autó. Ugyanazok a tünetek. Rengeteg pénz elment a semmire... Most kaptam olyan tippet egy baráttól hogy főtengely jeladó csere lehet hogy megoldaná. Lehet. De lehet hogy 40-50 ezer ft megy megint a kukába, ha nem jó.(Legalább is azt mondta ennyibe kerül.) Vagy semmi köze hozzá meg se próbáljam? Diagok már nem mondanak érdemleges infót semmit nem segítenek.

 

Valaki járt hasonló cipőben? Esetleg kikövetkeztetni hol lehet a probléma?

 

Teljes tanácstalanság és kilátástalanság. Nem tudni mi a probléma. Pedig ezen kívül nagyon stabil megbízható autó és nagyon szeretem, az évek alatt rendbe tettem, de ez hogy nincs meg a probléma és viszi a pénzt már lassan oda vezet hogy így fogok elválni tőle. Talán ez a fórum ahol várok utolsó reményeket hátha tud valaki valamit, aztán fájó szívvel túllépek rajta, ha nem jön össze... Nagyon sajnálnám.

 

Bízom benne hogy valaki tud hozzászólni a dologhoz és adná a jó Isten hogy megoldódjon a probléma.

 

Előre is köszönöm a válaszotokat! Szép napot!