Igazság80 Creative Commons License 2021.11.02 -1 0 8689

Szavak eredete a "magyarul ez" rovatban.  Hol a probléma itt?... A vasutas topikban írjam?...

 

A nyelv igen is logikus, legalább is amit a legjobban ismerek a magyar az bizonyosan. De feltételezem máshol sem pusztán a katyvasz van, a szóképzésnek értelme van és nem véletlenszerűen összetákolt betűk halmaza.  Egy betű és hangok, de már sokszor az az egy betű is utal valamire.

 

Kötött mássalhangzó párosok, már gyakran ezeknek is értelmük mint az "szt" ami elé egy magánhangzót teszünk akkor rengeteg szavunkban ad értelmet az osztásra.  Le sem lehet tagadni, bár akit nem a valóság érdekel hanem vallásosan hisz a dogmákban az nem lát benne logikát, mert gyanítom nem is akar.

 

Anno a francia tudományos akadémia simán leszögezte hogy a levegőnél nehezebb tárgyak nem repülhetnek))  "Tudósok" mondták ezt ki, fizikusok és alig több mint 100 éve.  Láthatjuk hol tart ez a projekt))  Ennyit a dogmákról.

 

Amúgy sem értem az alapelvet:  Egy szavak értelmét kutató helyen miért kéne korlátolt, előre leszögezett és vitathatatlannak kikiáltott elveket követni.  Ez így akkor dogma ami nem az igazságról szól, hanem önkényes

tétel, hittétel...

 

Előzmény: LvT (8688)