Tom Ace Creative Commons License 2021.10.08 0 0 1452

Annyiban tévedsz, hogy a Dr. No előtti idősíkra körülbelül a Skyfall-ig helyezhetőek a Craig-éra filmjei.

A Spectre is beférne még ide, ha nem hoznák be a Swann-szálat, de az ezzel biztosított kontinuitás valamint Blofeld és Bond történetének lezárása a NTTD-ban tulajdonképpen zárójelbe is teszi az egész fenti elméletet. Marad a CR és a QoS a Dr. No előttre. De mindegy is.

Én azt gondolom, függetlenül a Craig-filmek általános megítélésétől, hogy ez az 5 mozi önmagában véve egy kerek egész. Egy tulajdonképpen még logikusan is felépített idősíkra helyezett történet, világos kezdő és végponttal, ami teljesen függetleníti a korábbi 20 hivatalos filmtől. Számomra érdekes volt végigkövetni egy alternatívát mindarra, amit évtizedek óta jól ismertünk. Craiget egyáltalán nem tartom rossz Bondnak, sok tekintetben jól hozta Fleming karakterét és azt gondolom, jó válasz volt a 2000-es évek akciófilmes elvárásait illetően.

Ezzel együtt teljes mértékben megértem a lent leírtakat is, mert ez tény: a korábbi megszokott Bondhoz valóban kevés köze van. Sok téren próbált és mert újítani, ami nem mindig jött be, nem mindig találkozott a die-hard rajongók elvárásaival.

Én mindig a komfortzónán kívüli próbálkozások híve voltam, vallom, hogy ez mozgatja előre a dolgokat. Van, hogy ez jobban sikerül és van, hogy rosszabbul. Összességében az, hogy ezt az EON megpróbálta és ez most rengeteg vitát generál, reményeim szerint jót fog tenni a franchise-nak.

Talán ezért is elnézőbb vagyok a No Time To Die-jal és Craig filmjeivel.

Összességében azt gondolom, hogy ezt az irányvonalat kétségkívül lezárták, erre már nincs tovább. Hogy aztán a régi, könnyedebb, megszokott irányhoz térnek-e vissza, az kérdés.

Én mindenesetre nem temetem a sorozatot.

Előzmény: csaba08 (1449)