Warlimont Creative Commons License 2021.10.07 0 0 1448

A Casino Royal jo volt, söt egy idö utan, többedik megnezesre mar tetszik is. Elsöre meglepö volt a kulönbseg Brosnan utan, de bejött.

 

A Quantumot nehez ertelmeznem, mert az olyan kapkodos kameramozgasokkal, annyira követhetetlenul gyors, villanasszeru vagasokkal keszult, hogy igazabol nehez levenni, miröl is szolt pontosan, nemhogy kis reszleteket fogni belöle. Teljesen ujravagva lehet, meglepöen jo film lenne, de jelen formajaban a Quantum csak egy durva rendezöi hiba.

 

A Skyfall nagyon tetszett, egeszen az utolso nagy finaleig, ami viszont sajnos szerintem is a Reszkessetek betörök stilusat hozta, ahogy Bondek bevedik ilyen-olyan furfangos csapdakkal azt a lerobbant bagolyvarat.

 

A Spectre olyan közepes, szerintem ott a forgatokönyv volt gyenge. A rendezö igyekezett, jok a helyszinek, söt az egyes jelenetek hangulata is, de valahogy az egesz filmböl hianyzik a kidolgozott sztori, igy tenyleg nehez elmeselni, hogy miröl szolt. A Spectre masik gyenge pontja a csucspontnak szant Cristoph Walz lett, akinek vagy a forgatokonyv nem talalta ki elegge a figurajat, vagy ö nem jol adta elö, de ritka unalmas, felejthetö fögonosz lett. Sajnos Walz karaktere a mostani uj filmben is csapnivaloan keves, a bena "kakukkolasa" meg inkabb nevetsegesse teszi, mint komolyanvehetöve. 

De voltak benne jo jelenetek, pl a mexikoi fesztival az elejen jo ötlet, ill ott a maszkban levö mexikoi szinesznö, bar kis mellekszerep, de a legizgalmasabb, legcsabitobb "Bond-lany" lett, mindössze par mozdulattal es gesztussal. A romai autos uldözes is jol volt felveve, jo volt a nagyon feherre komponalt temetöi jelenet is.

 

Mindenesetre a Spectre utan, plane 6 ev szunettel, egy sokkal jobb filmmel kellett volna tovabbvinni a Bond vonalat, ehelyett egy tragikusan rossz valami jött ki uj filmnek. Nem tudom, innen hogyan es merre szedik össze a sorozatot.

Előzmény: DDani (1447)