Jani62egész5 Creative Commons License 2021.10.03 0 0 861

Sziasztok!

 

A topic átolvasása, és saját utánajárás után szeretném néhány dologra felhívni a figyelmet, ami itt nem hangzott el, vagy nem tiszta.

 

Itt szeretném megjegyezni, hogy az írás célja nem a kötekedés, és a bicskanyitogatás.

A megfogalmazásmódot ne vegye senki sértésnek.

 

A gyomorballonokból többféle létezik:

- gázzal, vagy folyadékkal töltöttek,

- egy, vagy több ballonból állók,

- fél, vagy egész évre valók,

- változtatható, vagy nem változtatható térfogatúak. (utólag térfogatot változtatni csak akkor lehet, ha kifejezetten olyan került behelyezésre, ami ezt lehetővé teszi!)

 

Ezekből jelenleg 5, vagy 6 gyártmány van forgalomban (legalábbis én ennyit találtam). Ezekért különböző árat kérnek.

Azt, hogy egy adott szolgáltató mit alkalmaz, tőle függ, így az árak csak gyomorballon-gyomorballon szinten nem hasonlítható össze.

 

A hozzászólások alapján alapvető hibának tűnik a behelyezés utáni első héten szilárd táplálék fogyasztása, vagy a fokozatosság figyelmen kívül hagyása, az erőltetés.

Ugyanígy hibának tűnik az is, ha a savtúltengést figyelmen kívül hagyják, és nem kezelik, mert valószínűleg gyomor-, és/vagy nyelőcsőfekély lesz a vége.

Büfögés valószínűleg túlevésre, vagy nem megfelelő élelmiszer fogyasztására utal.

 

Úgy tűnik, néhányan nem értik meg, hogy a ballon nem csodaszer,  és nem fog helyettük diétázni.

Azt valószínűsítem, hogy a ballon behelyezéskori megtöltésénél van egy viszonylag keskeny sáv, ahol utána a diétát megfelelően segíteni tudja. Ezalatt mintha ott se lenne, efelett, meg elviselhetetlen, és az eredmény korai eltávolítás.

Mivel a vélelmezett optimális sáv viszonylag keskeny, azok akik "örömevők", és egyébként is hajlamosak betegre enni magukat, gyorsan túltágítják a gyomrukat azon a ponton, ami után már nem is érzik a ballont.

Itt meg kell jegyezni, ha véletlen nem a személyes szükségleteknek megfelelő mértékűre sikerül a feltöltés, akkor szintén nem fog segíteni.