C128 Creative Commons License 2021.07.15 0 0 64407

Még mindig várom a megoldásokat ezekre, mert eddig senki nem írt semmi használhatót:

1-- Hogyan lehetséges elérni a sima postával, hogy USA-ba érés után, egészen a címzettig is láthassam mi van a levéllel? Ha ez nem megy, akkor másik olcsó szállítási módszert kell használnom, ahol ez alapból adott. Olyan nincs, hogy egyik sem lehetséges. Milyen olcsó szállítási módok vannak USA-ba, Kanadába, a címzettig végig nyomkövetéssel, ahol max. 50 g-os levelet nem sokkal többért el lehet küldeni, mint a postával 2335 Ft-ért? Ugyanez a kérdés EU-ba is, ahol nem sokkal kerül ez többe, mint 2270 Ft. Fedex nem jó, drága. Nem fog senki fizetni 15-30 USD postát egy 20+ USD-os termékre, hiába lehet így majd biztosítva csomagként elküldeni, ahol rendes nyomkövetés van.

2-- Hogyan akadályozhatom meg, hogy az EU-ba, USA-ba, Kanadába küldött cuccok elvesszenek, ellopják, és a végén a vevő az ebayes ügy indítással elvegye a pénzemet, beleértve a postaköltséget is? Így nem csak a terméket és a termékért kapott pénzt veszítem el, hanem saját zsebből postáztam a semmiért. Meg azt hogyan akadályozhatom meg, hogy a vevő hazudása alapján történjen ez (pl. azt állítja hogy hibás a termék) mert ingyen terméket akart ingyen szállítással? Mindig tesztelt, hibátlan terméket küldök.
3-- Hogyan kaphatom vissza a jún-ban az USA-ban elveszett ajánlott leveles cuccom értékének min. 80%-át 1 hónapon belül, vagy az egész cuccot minimális visszapostázási díj fizetéssel úgy, hogy a terméket újra eladhassam, és csökkenthessem a 100e-es veszteséget? A kerestetés, az alap kártérítés nem ér semmit.

4-- Hogyan akadályozhatom meg, hogy az EU-ból vett csomagokat Bp-en ellopják a postai, vagy a futár elosztóban? Hiába van ebayes vevővédelem, és kapom vissza a pénzemet, ha elesek sok haszontól, mert nem tudtam sokkal többért eladni.
5-- Hogyan érhetem el, hogy az ebayen eladóvédelem is legyen, ne csak mindig a vevőt védjék? Ha a 2-esben írt pénzemet ne vehesse el a vevő cél csak úgy érhető el, hogy minden ebayes hirdetésemnél kizárólag IBAN-os utalást engedélyezek mindenkinek, EU-s és USA vevőnek is, akkor hogyan lehet úgy beállítani a fizetésmódot, hogy csak IBAN-nal fizethessen mindenki? Az új ebayes fizetési rendszer előtt csak a kötelező paypallal fizethetett mindenki (IBAN lehetőség itt sem volt), de a paypalon kívül már több más módon is, google pay, apple pay, bankkártya, stb. is lehet. Nem találtam arra módot az ebayemben, hogy ezekből akár csak 1-et is letilthassak, és IBAN-t állíthassak be. Sőt, volt már ilyen új fizetéses eladásom. Azt se tudtam meg hogyan fizetett a vevő. Hogyan lehet ezt megtudni? Csak azt láttam az ebayemben, hogy megjött a pénz.
6-- Olyan szabályok hogyan létezhetnek LEGÁLISAN pl. ebayen, ahol az egyik felet erősen, többszörösen védik, mint az ebayes vevőt, annyira, hogy bárki bármikor visszaélhet ezzel úgy, hogy behazudik valamit, ügyet indít, és visszakapja a teljes pénzt? Azaz az ebay szabályok szerint sosem érheti 1 fillér kár sem a vevőt. Olyan szabályok hogyan létezhetnek LEGÁLISAN pl. ebayen, ahol másik oldalon az eladót semmi nem védi semmitől, ki van szolgáltatva a vevő szeszélyeinek, az ebay szabályoknak, a postai tolvajoknak, a postai munkások hanyag munkavégzésének, azaz bármikor bármekkora veszteség érheti, ami ellen nincs szabály? Mindezt úgy, hogy ezek az eladó hatáskörén kívül álló dolgok, amikre az eladónak nincs befolyása. Hogyan büntetheti legálisan az ebay szabályzat az eladókat olyan dolgok miatt, amik nem az eladón múlnak?

+1-- A júl. 1-től érvényes új ÁFA törvény miatt már bárhonnan veszek alkatrészt az üzletelésemhez, EU-ból, Kínából, mindig fizetni kéne a magyar világrekord 27% ÁFA-t, ráadásul a termékár + postaköltség után, és még ezen felül 399 vagy 799 Ft vámeljárást is, amikor Bp-re ért a cucc. Még drágább lesz minden, és még többet kell várnom hogy megkapjam. Olvasom az erről szóló nem indexes fórumtopikokat, hogy ez így már nem nagyon éri meg. Hogyan lehet ÁFA és vámeljárás díj nélkül alkatrészeket vásárolni ebayen, Aliexpressen? Az 1-6-ban írt dolgok miatt, ezek mellett kizárt hogy még extra adót és vámeljárás pénzt is fizessek a magyar államnak mindenért, amikor pont azért kényszerülök Kínából venni alkatrészeket, mert Mo-on 5-10-szeres áron van (azok is, amik 20+ éve állnak a raktárukban), és EU-ban is 3-5-szörös áron. Mindenki ráteszi a sok hasznát, a költségeket, amiket nem fogok megfizetni. Közben meg mindenki, a magyar és az EU-s bolt is olcsón veszi, vette ezeket Kínából. Legális megoldásokat kérek, mert mindennel legálisan üzletelek. Az EU-s raktárból vásárlás nem jó, mert itt is van ÁFA + vámeljárás díj, és nem minden termék van EU-s raktárban. Most is kéne 1 adag cucc, aminél 1 termék csak Alin és csak Kínában elérhető (a többi csak Kínában és ebayen is megvan), így a többit is így, onnan kell megvennem, mert 1 csomag kell legyen.

Előzmény: gojkomitics16 (64400)