Újlaki Creative Commons License 1999.11.22 0 0 690
Na, akkor egy havas sztori...

Aeroflot, belföld. Kijevbe kellett repülnöm, potyautasként, ismerős személyzettel. Hatkor indult a járat, reggel fél ötkor kivittek a géphez, becsmpésztek a fülkébe, rám zárták az ajtót, vártam. Értem jöttek, hogy vissza az egész, Kijevben esik a hó, nem lehet leszállni. Vártunk, végre elállt a hó Kijevben, de akkor meg takaríították, arra kellett várni. Végre megvolt, kivittek a géphez, becsempésztek a pilótafülkébe, rám zárták az ajtót, vártam. Jöttek, hogy nem jó, most meg leszállt a köd Kijevben, semmit nem lehet látni. Megint hazamentünk.

Harmadszor is kiveittek, akkor felszállt a köd, de kiderült, hogy újra esik a hó. Végül esti járat lett a reggeliből, még szerencse, mert a személyzet lassan kifutott volna az on duty timeból, vagy hogy is mondják most, szóval 12 óra ügyelet után nem repülhettek volna, és akkor ki tudja, mikorra osztják be őket és melyik járatra.

Félúton jártunk, amikor berecsegett az irányítás, hogy Kijev megint lezárva, menjünk el kitérő reptérre. Harkov volt a kitérő, bal forduló, és aggódás, mert hol fogok aludni, és hogy jutok el Kijevbe, és nem bukok-e le valahol, mint többszörös szabálysértő (tartózkodási engedélyem sem volt).

Aztán már Harkov felé közeledve szóltak, hogy újra nyitva Kijev, közel 180 fokos forduló, és késő éjjel végre leszálltunk a hóbuckák között. Nem tudom, mikor és hogyan indult vissza a gép és a személyzet.

Előzmény: Pitecus (689)