Sz. G. Á. Creative Commons License 2021.06.04 -1 5 42328

Sajnos az ACME egy ilyen műfaj, sok fajta, de kis példányszámú niché cuccokat csinálnak megfizethető áron, kínában, ezt úgy érik el, hogy a "minőségbiztin" alapos tervezésen és gyártástechnológán spórolnak.
Ezt jobb híján érdemes buddhista hozzáállással elfogadni.


Amit nem kell elfogadni, hogy az M&H ilyen pofátlan módon megpróbál lepattintani.
Természetesen nincs igazuk, attól még hogy boltban vetted, ez ugyanúgy hibás teljesítésnek minősül, annak minden vonzatával.
Való igaz, hogy létezik egy olyan szokás alakult ki, hogy a megvásárolni kívánt modellt a boltban, kérésre kibontják, és te átnézheted, (illetve ha épp olyanjuk van, akkor kérdés nélkül ők ajánlják fel, hogy nézed át)
de te, mint utcáról betévedt egyszerű fogyasztó, ha évek óta nem vettél modellt ott akkor ezt valószíbűleg nem tudhatattad, és nem is kellett volna tudnod.
Ahogy úgy egyébként általánosságban más boltokban sem szokás az, hogy az utcáról betévedt jobbágy kicsomagolja a terméket, és válogat...

Ha arrafelé jársz, menj be hozzájuk személyesen, vetess fel jegyzőkönyvet, vagy írj nekik, a lényeg, hogy nyoma legyen és foglalkozniuk kelljen vele.
A telefonba bármit  lehet mondani, szó elszáll: jelenleg te vettél egy mozdonyt, és igazából nem reklamáltál, csak váltottál pár szót valakivel telefonom: te egyelőre egy elégedett vásárló vagy :D


Biztos vagyok benne, ha egy lépéssel tovább viszed a dolgot egy telefonos csevejnél, hirtelen eszükbe fog jutni, hogy hogyan is működik egy fogyasztói szerződés, és mi a dolguk...


És megint más kérdés, hogy mit lehet tenni: első sorban cserélni/javítaniuk kell: ők vagy ki tudják cserélni a mozdonyt, vagy nem, mert lehet, hogy közben már elfogyott, és nincs belőle (javítani biztosan nem lehet). Másodsorban vagy vissza kell venniük, )de gondolom ezzel nem lennél elégdett...) vagy valami árleszállítást lehet megpróbálni kiverni még belőlük...

(ja, és az hogy akciós volt, ebből  a szempontból semmit nem jelent. Hacsak ki nem írják rá, hogy azért adjuk olcsóbban, mert sérült, akkor az akciós ár sem lehet hivatkozási alap semmire...)

Előzmény: Nogo (42326)