jklmn Creative Commons License 2021.05.19 -1 0 163865

A Z 2026 felénél járunk. Én arról írok, ami megvalósult és azt nagyon keveslem. Ha extrapolálom az eddigi teljesítményt, nyilvánvaló, hogy 2026-ban szinte még semmi nem lesz. Ezzel szinkronban vagyok Benkő és Korom urakkal, akik 2020-ban is már 2026 helyett 2030-ról beszéltek, beismerve a projekt jelentős csúszását. Én gyanakszom, hogy 2030 is csúszni fog, ezzel szinkronban vagyok a legilletékesebbel, Kósa Lajossal, a HRB akkori, 2015-ös (mostani?) elnökével:

"ha véletlenül lenne annyi pénzünk, hogy 1 százalékra tudjuk feltornázni GDP-arányosan a honvédelmi kiadásokat minden további nélkül, akkor is rendkívül elgondolkodtatónak tartanám, hogy vajon az a védelmi doktrína és az a fejlesztéspolitika, amit egyébként még jóval korábban kialakított a hadsereg, az tényleg jó-e arra, hogy a védelmi képességeinket növeljük, amennyiben most többletpénzt akarunk változatlan szerkezetben rákölteni a Honvédségre." "Tehát a pénzt beletölteni egy rendszerbe az nem jelenti azt, hogy megnövekszik a képessége. Lehet, hogy a pazarlása megnövekszik, de a képessége nem."