Újlaki Creative Commons License 1999.10.23 0 0 509
Oké, oké, de mi a válasz? ;-)

Rendben, Sp, az első kérdésre eltalátad a választ. Az általad választott lajstromjelet elküldöm neked e-mailben.

A másik kérdést úgysem fogja senki megválaszolni, elárulom a megfejtést.

Tehát: Miért OK a cseh gépek lajstromjelének kezdete?

A külföldi állások mindig jó zsíros falatank számítottak. Különösen jó és kellemes volt az élete a mindenféle nagy nemzetközi szervezetekbe delegált képviselőknek. Az ICAO, az ENSZ polgári repüléssel foglalkozó szervezete rendszeresen tart közgyűléseket, ahol magas állami tisztségviselők képviselik országuk és nemzeti repülésük érdekeit.

A csehszlovák küldött is felelőssége teljes tudatában vett részt a közgyűlésen. Általában átbóbiskolta a vitát, és csak a szavazás idején ébredt fel egy kicsit álmából.

Akkor is aludt, amikor a lajtsromjelek rendbetételével foglalkozott a magas közgyűlés. Amikor az országok sorában Csehszlovákiára került napirendre, a levezető elnök megkérdezte a küldöttet, hogy milyen betűkombinációt igényel az országa. A bóbiskoló küldöttet szomszédja, a csádi küldött ébresztette a könyökével. Az álmából ébredő cseh küldött felemelte a karját, és hangos "oké"-val jelezte, hogy országa egyetért ezzel a napirendi ponttal is. Az elnök már diktálta is a jegyzőkönyvbe, hogy Csehszlovákia lajstromjele OK.

Csak azt nem tudom, hogyan osztozkodtak aztán a két betűn a váláskor a csehek és a szlovákok...

Előzmény: Sp (506)