Schenouda Creative Commons License 2021.03.26 -2 5 15390

Látod, ha a saját fejed után próbálsz okos lenni, valahogy mindig így sűl el!!! Ha nem csak a kis fikázó, nagy általánosságokban beszélő, ún. "kritikus" megjegyzéseknél többre akarsz menni. Olyan az tőled, mintha egy kis veréb holnap sas akarna lenni...

 

Légyszi akkor csak annyit írj meg, hogy hol volt az az achát pecsét: a gyűrűjén vagy a karkötőjén? Hiszen ez volt a nagyképű  kérdésed! Ilyen egyszerű dologra nem tudsz válaszolni????

------------------------------------------

Most megint félreakarod más téma felé vinni a tévedésed, okoskodásot, hogy "én meg a Móczár"...

Ebben a sumák, tuskó stílusodban megint kiszedtél pár szót a hsz-emből, aminek a teljes szövege ez volt:

"Az információim Hughestől vannak: a vas és ezüst gyűrű a pap bal kezének kisujján volt (és nem az "ujjain" ahogy írod). Viszont nem volt achát gyűrű, hanem karkötő volt a bal csuklóján (ami a rajzon ott van!). Ezen volt egy achát pecsét. A pecséten egy csónakban evező ember képe van, s a csónaknak az orra visszafelé néző madárfejet mintázott."

 

Az elején elmondtam, hogy Hughes írt róla, tőle olvastam a pecséten lévő képről, azt is elmondtam, hogy nem láttam róla képet, sőt kértem, hogy tegyél be egyet, ha van. Hughes a könyve 14. oldalán ír erről a pecsétről: "the prow having the form of a bird’s head which looks backwards towards the human figure" (a részt besötítettem):

 

Hughes a te általad látott achát pecsét rajzáról írta ezeket. Ha tévedett ő tévedett, mert ő látta az achát pecsét képét (vagy csak ő se egy nagy hajó-szakértő).

Azt a tanulmányt amúgy nem is Móczár írta nagy részben, hanem Pásztor István, valószínűleg inkább ő tévedett.

Szóval én az achát pecsétről írtam, Hughest idézve, s annó erre vonatkozott a kis bugyuta dicsekvésed/kérdésed, amire most meg saját magadtól képtelen vagy válaszolni!!!!!

Légyszives tedd meg!!! Válaszolj a saját magad feltett kérdésre! És ne beszélj mellé!

 

Előzmény: construct (15389)