Schenouda Creative Commons License 2021.03.24 -2 5 15382

"Én például látom az anemospiliai rituális gyilkosságról készült illusztráción (amit linkeltél), hogy a készítője mely részleteket ábrázolt autentikusan, és melyeket nem. Például a pap ujjain mutatja a vas gyűrűt, de az achát gyűrűt nem."

 

Ez elég "durva" kérdés, mert állításod szerint ottjártál a helyszínen, ahol v.leg vitrinben ki is voltak állítva az ott talált tárgyak, amiket megnéztél. Mintha, beraknék a sok ezer egyiptomi sírfreskókból egyet, s azt kérném, hogy mond meg honnan van?!? Szval, érted.

Anemospilia-i lelőhelynek a cikk miatt egyébként kicsit utánanéztem. Már régebben letöltöttem a netről, mert szükségem volt erre a könyvre: Dennis D. Hughes: Human Sacrifice in Ancient Greece (1991), azaz: "Emberáldozatok az ősi Görögországban". Ebben egy egész fejezetet szán Anemospiliának.

 

Az információim Hughestől vannak: a vas és ezüst gyűrű a pap bal kezének kisujján volt (és nem az "ujjain" ahogy írod). Viszont nem volt achát gyűrű, hanem karkötő volt a bal csuklóján (ami a rajzon ott van!). Ezen volt egy achát pecsét. A pecséten egy csónakban evező ember képe van, s a csónaknak az orra visszafelé néző madárfejet mintázott.

 

Ha ezek az infók rosszak, vagy tévesek, majd kijavítod, végtére is ott voltál...

 

 

Előzmény: construct (15379)