Schenouda Creative Commons License 2021.03.24 -3 5 15381

Nem tudom miért akarsz ennyire rávezetni a nyilvánvalóra, ha még beszélted is?!?

Nem tudom, mit kéne feismerni? Nekem először tök olyannak tűnt, mint a csomó kincskeresős, számítógépes játékból kimetszett képek.

 

Ha minden áron azt akarod, hogy megmondjam mi az a 3 dolog, ami jellemző a helyre. Nos, ez nehéz, mert apró betűvel nincs valamelyik sarokba beírva a város neve. Roppant csavaros észjárásodba is nehéz behatolnom, hogy mire is gondolsz. Talán:

 

1. Esetleg a nagy lapos, 1-2 szintes tégalépítmények, amik talán magtárak, raktárak, mint Harappi civilizációban, csak itt egy kikőtőben vannak. A tetők formájára is a lakóépületeknél, ahová belülről lépcső vezetett (ahol éppen sziesztázhattak a lakók):

2. Aztán éppen gondolhatsz a kétkerekű kordékra, amiket bivalyok húznak (ja, mintha az egyik zebu lenne, ugye?), szval talán ezekre:

3. Mivel egy igazán nagy városuk volt, hatalmas kikitővel és hajógyárral, a válasz nem lenne nehéz. S valószínűleg hajókre is gondolhatsz, pld. a  nagy vitorlás hajó tatja, a tetővel, de a hajókat annyira nem ismerem, inkább olvasni szeretek róluk. A formája miatt inkább tengeri vitorlásnak tűnik. A hatalmas dokk, ami egy folyó tölcsértorkolatában s egyben a tengerparton is fekszik. A kikötői dokk oldalában lehet az árapály vonalát kívánták érzélkeltetni (?).

 

Ha vannak még jellemzők, úgy passz, ennyit találtam, hogy nézegettem.

 

https://indiahangja.reblog.hu/csillagok-haboruja-okori-hajogyar

 

Előzmény: construct (15380)