Dreamer Creative Commons License 1999.10.19 0 0 99
A mechanikus verziókban nem nagyon van olyan lehetőség, hogy állítsd az érzékenységet (Igaz lehet ilyen típust kapni, de eléggé húzós az ára).

Elektronikus szabályzóról:
kb. 1 éve szereltem fel otthon egy ilyet. Két fűtési idény alatt hozza be az árát (9800 Ft). Nem ez volt a legfőbb szempont amiért ezt a szabályozási módszert válaszottam. Nagyon fontos volt nekem, hogy 0,5 fokonkénti szabályozási lehetősség. A régi termosztáttal az volt a bajom, hogy +-3 fokra volt méretezve. Ha alapul vesszük, hogy 20 fokra van beállítva akkor lehet 18 is mire bekapcsol és és lehet 22 is mire kikapcsol. Ez a szerkezet 20 fok-ra belőve 19,5-nél bekapcsol, 20,5 foknál ki. Igaz így többet kapcsolgat a kazán, de sokkal egyenletesebb a hőmérséklet. A másik fontos, hogy beállíthattam, hogy mikor legyen kellemesen meleg, és mikor legyen hűvösebb (pl. éjszaka, vagy ha nem vagyunk otthon).

Az óra pontossága nem igazán lényeges, hiszen ki kell tapasztalnod, hogy mennyi idő kell az adott kazánnak és lakásnak mennyi idő kell az aktuális hőfok eléréséhez (példa, ha én azt akarom, hogy 7 órára 22 fok legyen akkor 5:45 kor beállítja magát a termosztát 22 fokra és 7 óra magasságában már annyi is van mindenütt). Általában elemes típusúak ezek a készülékek. Az én esetemben jelzi (jóval az elem lemerülése előtt). Én még nem jártam úgy, hogy lemerült volna (egyébként 1 éves a szerkezet és még nem cseréltem benne, hozzátéve azt, hogy a legtartósabb elemet tettem bele). Szerintem nem tartja meg a hőfokot, hiszen egy relé van benne és az kapcsolgat, ha pedig nincs benne cufla akkor nem tud kapcsolni. Azt halottam, hogy más típusoknál ott lehet észrevenni, hogy merül az elem, hogy nem tartja olyan szabályosan a hőfokot.

Van még kérdés?

Előzmény: Gorcsev (98)