Schenouda Creative Commons License 2021.03.06 -3 5 15171

az értelmetlen önhergelő rettegés ideológiáját adtad itt elő

 

Nincs köze igazából ennek a teóriának a távolságokhoz, ha most meg erre menekülnél, erre hivatkoznál. Ráadásul nem is az én „ideológiám”, elég sok tudós figyelmeztetett ezekre a dolgokra az űrutazások megkezdése óta (ezeket akkor most tényleg nem ismerted? sorolni kell őket?). Akkor ők is „értelmetlen” dolgokról elmélkednek szerinted? (hogy ezt a szerencsétlen japán katonát minek tolod még ide, érvek helyett…?)

 

Ők is tudják, mit jelent fényévekről beszélni. Másrészt fogós kérdés, hogy mi miért nem azonosítottunk eddig szuper intelligens civilizációkat a világegyetemben. Vannak-e szándékosan, épp a leírtak miatt „rejtőzködő”, kozmikus csendben lévő fejlett civilizációk? Egyszerűen semmi fogalmunk nem lehet – ha éppen nem pusztulunk ki -, hogy milyen lesz az emberi civilizáció i.sz. 14.000-ben vagy i.sz. 654.322-ben! Ha csak te nem tudod?

Azért is írtam egyébként (bár ezt lehet átlapoztad), csak akkor van értelme „félnünk”, ha egy szupercivilizáció elérhető közelségben van, nem pedig millió fényévekre, ahonnan semmi esetre sem feltételezhető bármiféle áttelepülés, sőt bármilyen kapcsolat sem (már csak az üzenetváltások ideje miatt sem). Mert hát annak semmi értelme, hogy épp azt észlelik mondjuk 6 millió év múlva mi isz. 2021-ben jeleket küldtünk a Tejút, egyik eldugott naprendszerének harmadik bolygójáról...

Előzmény: construct (15169)