Pijepapa Creative Commons License 2021.01.23 0 0 39135

Eszembe sincs megsértődni!

Akkor jó a hátlap rögzítése ha nincs hézagolás.

Kis Optimumon is rövid kúpos az orsóvég. Több tárcsát is megesztergáltam rajta. Volt selejt is köztük! Elég nehéz eltalálni, hogy a kup és a hátsó sík is egyszerre zárjon. No meg a kúpszög is jó legyen. De amig ki nem veszed addig lehet kúpolni vagy ha túlmentél vele, oldalazni. Nálam átmenő ászokcsavarok vannak a hátlapban. Amikor kezd a méret közeledni a készhez többször le kell venni a tokmányt az esztergálandó hátlappal együtt és megfordítva felpróbálni a főorsó végére. Ne mozogjon sugár irányban de a két sík is zárjon. Aztán visszaszerelni, és nehogy azt gondold hogy itt több hely van a 10-s alátétek és anyák visszarakására mit a te gépeden.

Nálad elöre kellett méretezni a szöget és meghatározni a legnagyobb átmérőt. Még ha a CNC-n is készűlt nem volt kontroll. Ezért kell a hézagolás ami jobb lenne ha nem lenne. A kontrollhoz vagy a gépet(!) vagy a kiszerelt főorsót kellett volna elvinni.

Ami a furatok helyzetét illeti nekem van egy módszerem amit te is tudnál alkalmazni a három furat helyének a jelölésére. Csak az a baj, hogy erröl a gépröl, pontosabban a fórumról nem tudom elérni a Google Fotóimat. A tablet meg pesten van még egy jó hétig. De elküldöm róla a fotókat meg a leírást ha visszakerül.

A te 3 furatodat meg újraszekesztem és nem csalok a szöggel hanem megmutatom a harmadik furat pontos helyét az általad megadott méretek alapján. 

Legalább lesz egy hétvégi agytorna megint. Ráérünk, ahogy elnézem a nickneved te sem vagy mai gyerek.

Előzmény: ksanyi52 (39131)