Macimedve Creative Commons License 1999.09.22 0 0 16
A MATÁV-nak ehhez (Parlamenti ügy) semmi köze. Ezt olyan ISDN központokon keresztül lehet megtenni, ahol a BELSŐ rendszergazda ezt megengedi. A szolgáltatás elvileg jelszóval (kóddal) védett. Aki persze tudja a jelszót... annak mindent szabad, amit az adott kódhoz tartozó jogosultság megenged. A szolgáltatást azért találták ki, hogy az utazó vagy otthon dolgozó munkatársak olcsóbban elérhessék (külföldi) üzleti partnereiket, vagy adatforgalmat bonyolíthassanak a saját cégükkel vagy mással. (Intra/Internet) (Városi hívás a központba, kód és a hívandó szám megadása kb. 20 mp saját számlára. A központ felhívja a külföldi számot és visszahívja a hívás kezdeményezőjét is vagy a vonalat tartva a helyi hívást továbbra is a hívó fizeti)
A központ viszont dokumentálja, hogy melyik jelszó használatával mikor és milyen számokat hívtak. Ha valaki nem tud elszámolni a jelszavával, az fizet.
Az persze megint más, ha valaki 2 krokodilcsipesszel vagy gombostűvel rácsatlakozik a vonalra. Ilyenkor a vonal valódi gazdája tökéletesen hallja a beszélgetést. Digitális és ISDN vonalnál ez azonban kevéssé valószínű. Ezt tényleg a MATÁV-nál kell bejelenteni.
Előzmény: eMM (10)