Leslie07 Creative Commons License 2020.12.26 0 1 175421

-A karácsony pogány szokás és nem Istentől van. Egyetlen apostol sem ünnepelte ezt a szokást és fát sem állítottak fel.

 

 

Nem ünnepelhették az apostolok, sőt még a haláluk után sem a keresztények,hisz  maga az ünnep

a i.sz.a 4. században lett elrendelve, törvénybe foglalva. A faállítás szokása pedig csak a 18. századra datálható. Minden esetben elmondható, hogy az első Niceai zsinat(325. június 19. –augusztus 25.)

rendelkezett , hogy legyen ünnep az emberiség számára az a fontos esemény ,amikor az Igaz Isten a Khrisztosz emberi testben jelent meg e Földi világunkban.

 

Tehát az az érvelés, hogy az apostolok nem ünnepelték még nem teszi pogány ünneppé, hisz

Izrael Istenének emberi testben való megjelenése nemcsak a pogányoknak hozott szabadulást,

hanem a keresztények számára is.

 

Ami a Lukács 22:19,20 ra való utalásodat illeti az az Úr vacsora,azaz a Khrisztosz testével és

a vérével való naponkénti élés. Ez nem egy általános ünnep volt, hisz ezen a vacsorán csakis a meghívottak és az arra méltók vehettek, részt, ellenben a karácsony az ünnep zsidóknak, nem zsidóknak,hivőknek, hitetleneknek, igazaknak és bűnösöknek egyaránt.

 

Az igaz Isten a Khrisztosz sehol nem tiltotta meg a keresztényeknek bizonyos napokat fontosabbnak tartani más napoknál abban az esetben ha valaki azt az Úrért teszi.

 

Mivel ebben az esetben az I. niceai zsinat ezt az ünnepet az igaz Isten a Khrisztosz emberi testben

való megjelenésének megünneplése céljából határozta el, elmondható, hogy maga az ünnep az Úrért van, ezért nem helytelen annak a megünneplése.

 

Mindenesetre ebben a kérdésben is a keresztények szabadok. ha valaki úgy döntene, hogy saját maga nem tulajdonít nagyobb jelentőséget ennek a napnak, mint bármely más napnak, azért sincs joga megítélni Őt keresztény társainak. Ellenben ha egy jehova pap azt állítja, hogy elkárhozik az,aki 

megünnepli az igaz Isten Khrisztosz emberi testben való bejövetelét a világunkba,sőt az ilyen embert 

el kell pusztítani armageddonkor, addig viszont gyötörni kell szisztematikusan a lelkét ezért a tettéért,

az meggyalázza mások Istentől kapott jogát az ünneplésre, és egyben vét a felsőbb hatalmasság törvénye ellen, amit egy keresztény nem tehet meg, de egy nem keresztény sem, hisz aki az ünnepről szóló törvényt elrendelte Istentől kapott jogával megbüntetheti az ilyen ünneprontót.

 

Ha nem lenne jehova papjainak más bűne ezen kívül,amellyel vétkeznek országok alkotmányos rendben foglalt ,az emberek jogait és emberi méltóságát szavatoló törvény ellen, már ezen egy miatt is jogosan tilthatnák be a tevékenységüket, hisz gyalázattal illetik azokat az embereket ,akik megünneplik az igaz Isten a Khrisztosz emberi testben való bejövetelét , ezen kívül gyűlöletet is szítanak ezen emberek iránt elpusztításukat sürgetve.

 

Ha az igaz Istenben a Khrisztoszban hívők nem látnának át a szitán, hogy jehova tanúi egy sátáni szekta papjainak engedelmeskedve gyalázzák meg ezt az ünnepet és szítanak gyűlöletet azokkal szemben ,akik szabad akaratukból meg akarnak emlékezni ezen a napon az igaz Istennek a Khrisztosznak emberi testben való megjelenéséről már rég elindíthatták volna az eljárást az alaptörvényt sértő magatartás miatt és a Jehova Tanúi Egyház törlése érdekében, ahogyan azt tették Oroszországban is.

 

Úgyhogy neked is csak azt ajánlom, hogy fogd vissza magad, ha nem akarod, hogy te magad felhívd a figyelmet szervezeted papjainak törvénytipró magatartására.

 

Előzmény: bethsabé (175412)