djuice Creative Commons License 2020.11.30 0 0 2834

Szerintem emiatt nem kell aggódnotok, ha nem szorulnak, kattognak, csörögnek a billentyűk, vagy nincs feltűnő viselkedési probléma, járassátok be nyugodtan. Ennyi beleférhet, bár tény hogy vannak teljesen precíz, síkba szerelt billentyűzetek is adott márkáknál.

Ha csak naponta végignyomkodjátok az összes billentyűt kisebb nagyobb erővel pár héten keresztül és ha a differenciák még jobban kirajzolódnak, akkor érdemes érdeklődni a kereskedőnél.

 

Szállítási sérülés döntően nem így szokott kinézni (pl. szorul, reped, törik behatásoktól függően),  s ezeket jellemzően nem dobálják, mivel eleve konténeres nagyobb tételes szállítmányok, bár az alapos csomagolást tekintve a gyárban még ejtési teszteket is szoktak végezni, kb. ha ½ méterről leejtenék felborulna satöbbi... Ki kell bírnia.

Aki mozgó zenész és kocsiban szállít ilyen cuccokat, az örökös ki-bepakolás a zötykölődés, na és az aktív használat, évek alatt legalább akkora igénybevételt jelent, mint ha párszor érné nagyobb pofon is a hangszert.

 

A billentyűzet általában úgy szokott beszerelésre kerülni, hogy a hangszer alját egy 2-3 cm vastag préselt falap adja. Erre van felcsavarozva az a jellemzően műanyag vagy erősebb fémlemez keret, ami befogadja a mozgó mechanikákat és a billentyűket. A billentyűk legtöbbször rugóval előfeszített, kampós, kipattintható rögzítési móddal rendelkeznek, mely a burkolat alatti véghez esik. Ezeknél a dolgoknál, ha a felfüggesztésnél pár tized mm is van, a billentyűk szabad végeinél már jelentkezhet a képen látható 1-2 mm különbség is. Nyilván ez nem teljesen esztétikus dolog, de ha a normál működést nem befolyásolja és nem nőnek a differenciák, vagy később inkább beáll normál helyzetbe minden billentyű, akkor minőségi panaszt nem igazán lehet érvényesíteni tudtommal emiatt.

Előzmény: Proci_85 (2832)