BJaca Creative Commons License 2020.11.26 0 0 197779

Csak egy gyors értékelés, ez az első oszlopos fúróm. Parkside PTBMOD 710 A1.

A talp könnyű alu, de nem borul fel rögzítés nélkül sem. Kezelőszervek jó helyen vannak, magasságütköző könnyedén állítható. Van benne lézeres célzó, ezt célszerű kikapcsolt állapotba tenni, hogy ne zavarjon fúrás közbe :) 

Az első, ami zavart, az a fordulatszámszabályzás. Elég komolyan túlreagálja a helyzetet lassú fordulaton. Vagyis bekapcsoltam, leglassabb fordulat, 15-ös forstner fúró a gépben, puhafa deszka. A gép beállt a lassú fordulatra, majd ahogy elérte a fát, majdnem megállt, erre adott rá kakaót bőven, felpörgött, mint a fene, majd onnan lassult vissza. Fúrás közben végig hullámzott a fordulatszám, attól függően, milyen erővel nyomtam. 

A tokmány nem üt, viszont a merőleges csak keresztbe okés, viszont a gép kicsit bukik a felső vezetőn. Ha azt ki tudom valahogy szedni belőle, akkor azzal sem lesz gond (a felső vezetőgyúrúbe vadászok majd valami vékony, de kopásálló anyagot, mert nagyobb a gyűrű, mint a rúd). Viszont nagyságrendekkel pontosabb, mintha kézzel fúrtam volna.

Ez az a gép, ami jó ha van otthon, és megkönnyíti a munkát, de csak így akciósan érte meg, 26 helyett 18-ért. 

A magasságállítása tetszik, könnyen kezelhető. A leszörítója szintén jó. A tokmánykulcsnak viszont nincs helye, majd valami tartót, vagy láncot kell hozzá szereznem.

Ja, és a papírjában nem találtam összeszerelési útmutatót. 

 

Előzmény: kuperta (197773)