sefotos Creative Commons License 2020.11.22 0 0 58611

Elküldtem a magyar kezelési és az eredeti javítási kézikönyvek letöltő linkjeit.

Semmi sem biztos, a km futás meg főleg. Megérné azt a 3-4000 Ft-ot lekérdezni, pl. itt: https://www.autodna.com/ De van direkt holland lekérdező is.

A Toyota szerviz ingyenes, kb. pár perc, nincs a közelben? Az a 2-4 km és dátum megerősíti, hogy volt-e manipuláció.

A másfél év sok, hacsak nem állt, de akkor is évente illik cserélni a motorolajat.

A hollandok soha nem cserélik a váltó olajat, pedig 90000 km-nél kell cserélni. Egyszerűbb művelet, mint a motorolaj csere.

Én 10 éves autót nem hordok márkaszervízbe (2011, Prius 3, most kb. 230000 km).

Jó szerviz pl. a monori Toyota Kovács (na ez lehet, hogy márkaszerviz), a Toy Car Pomázon, stb.

Amit lehet, magam csinálom. Van a III. ker. Szőlőfürt u. környékén egy bérelhető műhely profi emelőkkel és teljes szerszámkészlettel, fűtött, 3-4000 Ft/óra.

A beszerzések meg főleg lényegesek, pl. Bárdi, kauffer, alkatreszek.hu, alkatreszonline.24 stb. Sokat lehet spórolni. Főleg olaj (Szakál Metál és viszonteladói ENEOS motor és váltó olajat forgalmaznak), szűrők, féktárcsák, fékbetétek, stb. beszerzés során. A hűtőfolyadék csere 160000 km után, nálad esedékes mert lehet, hogy nem cserélték, 2 hűtő kör, na azt eredetit vettem, Toyota SLLC, csak ezzel 160000 km. Jó drága.

Az indító akkuval nem kell parázni, ha van az ülés alatt egy li-ion bikázó, feltétlenül vegyél, ha még nincs. emag-nál 4800 Ft-ért csíptem el egy hete, amúgy 12-30000 Ft. Minden családtagomnak adtam már. Az indító akkut nem kell sietni cserélni, és kivenni-tölteni sem. Akár 10 évet is elfut, ha eredeti.

A két távnyitóban azonnal elemet cserélni!

Védelemre kérdezhető Juhász Jenő (https://eliteauto-budapest.business.site/ ), Kozelszky Csaba (Automotive Technologies Kft. ), stb.

Ha gond van, akkor a gyári TechStream diagnosztikai szoftverrel, egy olcsó interfész kábellel lekérdezhető minden, sok cartársnak van, nekem is. Koowee tud segíteni a priusclub letöltésekkel, ha akarsz berendezkedni erre.

Ennyi kezdetnek elég.

Előzmény: Iron G (58610)