djuice Creative Commons License 2020.11.21 0 0 2829

Játszottam az LP380-on és FP30-on is és számomra az FP30 elég siralmas volt billentés, hangzás, kidolgozottság tekintetében is. Mellette mondjuk akkor ott volt egy Roland RD800 is, de mondjuk az ivory feel keytop ott is borzalmas volt. Az RD2000-en már sokkal jobb, de az nem a ti kategóriátok 700 ezerért. Az LP380 kellemesen játszható, valódi zongora feelingű volt nekem.

Itt még leírtam 6 napja mi a szitu egy zongoratanár tolmácsolásában:

 http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=156494871&t=9113300

 

A lényeg, vigyétek a barátnőt, menjetek Tajtiék a Hangszerplázába. Nekem az ismerősök, akik szintén most vesznek hangszert (ők tipikusan a 7-800 ezres kategóriára mennek), azt mondták, nagyon jól be tudta mutatni az eladó srác, klasszikus és könnyúzenei műveket is játszva a kérdéses hangszereket, tulajdonságaikat és hogy mire kell figyelni vagy mi a megkapó adott modellnél.

Azt mondjuk nem tudom mi a készlet épp a bemutatótermükben, de arra készüljetek, hogy a Covid miatt eszeveszett készlethiányok vannak szinte mindenütt adott típusból (nem csak idehaza!) és van ahol az új szállítmányt előreláthatólag is csak jövő év júliusára (nem vicc és nem elírás!!!) garantálják, vagyis inkább csak ígérik a gyártók is.

Meg aztán január végén általában szoktak új bejelentések is lenni, mikor kiadnak új modelleket a gyártók. Ide tartozóan azért az LP380 után is várható majd valami, de az akadozó ellátási helyzet miatt emelkednek a hangszerek árai is, úgyhogy lehet kifutó szériákból érdemes most olcsót venni mégis, mint az LP380 is...

 

Véleményünk itt max 50%-ig számítson, hisz a Ti hangszeretek lesz, nektek kell dönteni, azért is javaslom, a zongorista barátnő gyakorlott hangszeresként helyben tud tanácsot adni adott típusnál az eladó mellett és rá tud mutatni olyanokra, amit laikusként még nem láthat mindenki.

 

Annyi van még infóként, hogy páran mondták már nekem, kinéztek egy zongorát, megrendelték, de az új, bontatlan sokkal nehezebb tapadósabb billentésű volt, mint a boltban kiállított.
Nos, a mechanikákat szilikonzsírral kenik meg gyárilag és még be nem járódik a használattól, 1-2 hétig, hónapig, használattól függően, kicsit mindegyik újnak másabb lesz a játékérzete, mint mikor már javában használják. Ahol meg mondjuk már 10 éve napi rendszerességgel játszák a hangszert, ott ki is járódik teljesen a zsír, lötyögni, zörögni kezd jobban a mechanika picikét és kikönnyül, na azt egy szervizben újrakenve szokták orvosolni pár ezer forintért...

Előzmény: Proci_85 (2827)