Proci_85 Creative Commons License 2020.11.20 0 0 2820

Nagyon szépen köszönöm a sok hasznos tanácsot és linkeket.

 

E kettő szettet néztem ki. Tartalomra ugyanaz: digitális zongora, állvány, 3 pedál:

Roland FP-30 szett: https://www.hangszerdiszkont.hu/index.php?route=product/product&product_id=23072
3 pedál, egy egyszerű bútorlapokból összerakott állvány. Úgy látom csak rá van rakva a bútor lábaira a zongora és teljesen betakarja azt, mint egy kupak lenne. (30k-ért adják ezt a bútort pedál nélkül, ilyet talán én is összeütök, ha erre esik a választásom a pedált megveszem külön, mely újabb 30k https://www.hangszeraruhaz.hu/roland-kpd-70-bk-pedal-konzol-digitalis-zongorahoz/P33494 )

 

Korg LP-380 szett: https://www.muziker.hu/korg-lp-380-bk

Ránézésre ugyanaz, 3 pedál, árban is nagyon hasonló a szett. Ezt külön nem is találtam. A bútor kiállása viszont jobb és lehajtható lapja van.

Bevallom ez a lehajtókája miatt tetszik. Mutatósabb emiatt a bútor egy szobában meg a portól is gondolom védettebb.

Maga az eszköz kinézete már kevésbé jön be. Feleségem szavaival élve, olyan mint egy mosógép, főleg fehérben: https://1.bp.blogspot.com/-djoXOVzqno4/WryxYE07cnI/AAAAAAAALk4/e1fthXCcu3MAaNSqcok7iRhRaDoN0aR3gCLcBGAs/s1600/P1540873-1.jpg

A Roland FP-30 letisztultabb, minimálisabb gombokat tartalmaz: https://static.roland.com/assets/images/products/main/FP-30_main.jpg

 

Azoknak akiknek csak szabadon áll a digitális zongora ilyen lehajtó nélkül, mivel védik a portól? Letakarják valamivel?

Hülyén hangzik, hogy csak a bútora miatt tetszik a Korg.

Arra is gondoltam, hogy megpróbálok építeni egy Korghoz hasonló lehajtóval rendelkező asztalt...majd ahhoz a zongorához, amelyiket választom, ha az nem a Korg lesz.

Csináltatok már ilyet, korrekt eredmény született? (asztalos van a családban)

 

Tudom, próbálni kellene. Jövőhéten benézünk 1-2 boltba feleségemmel.

 

Oktatás:

Megkérdeztük a barátnőt, 11 évet tanult zongoraiskolában. A koncepció az, hogy a környéken nézünk akkor egy hivatalos tanárt. Vele a kéz, ülés stb tartást átvesszük. Időnként visszatérünk hozzá kotnrollra, mentorálásra, de az idő nagyobb részét inkább önképzésben és az ismerőssel. Aztán meglátjuk hogyan alakul. Beláttattátok, hogy ez profi nélkül nehezebb.

 

 

 

Előzmény: djuice (2819)