F.B. I. doktor Creative Commons License 1999.09.01 0 0 149
Kedves Tomiboy,

"De ha mar itt vagyok, akkor feltennem a kerdest, hogy On szerint hogyan lehetne kezelni a ciganykerdest?"

Összefoglatam a kezelésre vonatkozó állításaimat. Természetsen egy részletes tanulmányt nem fogok itt írni, ezért mindenkinek azt ajánlottam, hogy ha érdekli a téma, akkor olvassa el a csatolt iratokat és tanulmányokat, ott szép számmal talál részleteket is.

"On szerint mi a jobb megoldas annal, hogy azt, aki tanul, dolgozik, beilleszkedik tamogatom, azt pedig aki lop, csal, hazudik, kirekesztem a tamogatottak korebol?"

Aki bűnt követ el, azt a törvény szerint böntetni kell, nem kirekeszteni. Ezzel szemben a cigánysággal szemben (még csak nem is a bűnözőkkel szemben), Ön is olvashatja, mind munkahelyi, mind iskolai diszkrimináció egyaránt létezik. Ezt az Alkotmány tiltja.

" Egyebkent kivancsian varom a valaszt arra a kerdesre is, hogy On szerint miert jo a korlatlan tamogatas?"

Én nem írtam, hogy a korlátlan támogatás jó lenne. Azt írtam, hogy a cigányság támogatása az egyik szükséges, de nem elégséges feltétele a jelnelegi helyzet rendezésének.

" Mit tesz a kisgyermek, aki MINDEN tette ellenere csokit kap?"

A kérdése nem helyénvaló, ha cigányságra akarja vonatkoztatni. Semiféle atya gyermek viszony nincs az állam és a polgárai között. Ez a gondolkodás még az előző rendszerből maradt fenn. Felejtse el!

"Megtenne, hogy valaszol egyenesen, es nem csak idez, illetve utal valami masra?"

A válaszaim úgy gondolom egyenesek. Viszont ha Ön nem hajlandó a már leírt válaszaimat megnézni, akkor mért várja el tőlem azt, hogy ahányszor ugyanazt megkérdezik tölem, annyiszor leírjam ugyanazt a választ?

Tisztelettel,
mint fent