Dupla D Creative Commons License 2020.11.04 0 0 126149

Nyár elején vásároltam meg első autómat, egy 2007-es 1.6 HDI 307-est kevés kilóméterrel. Az autó remekül teszi a dolgát, de az utóbbi időben előjött két probléma, és mivel szeretnék vigyázni a kocsira, próbálom a lehető legtökéletesebb állapotban tartani, ezért ezeket jó lenne orvosolni.

Az egyik, hogy indításkor, leállításkor nyikorog valami a motortérből kb. 1 másodpercig. Hasonló hang hallható, amikor sebességben hirtelen rálépek a gázra kuplung nélkül, de ilyenkor az egy nyikkanás hallható. Üresben nincs ilyen hang gázadáskor. Ez még melegebb és kevésbé nyirkos időben nem volt jellemző, csak az indítás/leállításkori nyikorgás. Arra gondoltam, hogy ékszíj lehet a ludas. Szervízben megnézték, kicserélték az ékszíjat és az ékszíjfeszítőt (ez állítólag nem volt túl jó állapotban). Utána se szűnt meg teljesen a hang, de talán jobb lett, most viszont hogy egyre rosszabb az idő, jobban hallható a nyikorgás.

Másik, hogy esetenként nagyobb kormánytekeréskor kattog valami egyértelműen a kormány felől. Nem mindig.

Nem értek annyira az autókhoz, mint amennyire szeretnék, de mivel szeretnék vigyázni a kocsira, ezért próbálok minden kisebb-nagyobb hibának mihamarabb utánajárni és megoldani. Ehhez kérném a segítségeket, ha tudjátok a fenti két esetre a választ.

Köszi szépen.