Schenouda Creative Commons License 2020.10.04 -3 9 14804

Az osztrák Hans Hörbiger mérnök jégelmélete szerint a harmadik Hold lezuhantával az óceánok szétterjedtek a földön, s csak a magasfennsíkok, mint az Andok, Új-Guinea, Mexikó, Abesszínia és Tibet emelkedtek ki, ahol az emberek meghúzhatták magukat. A negyedik Hold, a Luna befogása 12.000 évvel ezelőtt úgyszínt katasztrófákat indított el, Atlantisz, Mu Föld és Gondvana elsüllyedésével.

 

 

Robert Charroux A világ urainak könyvé-ben (1967) kicsit hasonló, de még fantasztikusabb elmélettel állt elő a földgolyó öt szigetéről. Képzeljük el, az i.e. 10.000 évet, amikor a jégtakaró jóval kisebb volt mint magyarázta a francia alternatív-kutató-, s határos a Zöld Földdel vagy Hüperboriával, ahol a hagyomány szerint egy rendkívül fejlett civilizáció virágzott.

 

A földönkívüliek első hulláma 12.000 évvel ezelőtt érkezett a Tejút egy csillagáról, akiket az első beavatóknak nevez. Ők elsőként Hüperboreián szálltak le.

Utána nem sokkal nagy kataklizmák történtek a Földön. Előbb tűzözön sepert végig, majd vízözön jött, és öt nagy magas fennsík lakói menekültek meg. A négy emberi fajt is innen származtatja:

Amerika a vörösbőrüek: az Andok (Perui Altiplano), Mexikó (s talán a Sziklás hegység).

Himalája a sárgák.

Iráni fennsik, a fehérek.

Etióp magasföld, a feketék.

Tehát innen terjedtek volna el a fajok.

 

Ad egy ábrát is erről:

 

 

Az ábrán i.e. 5000 és 3000 közé rajzolja be a Vénus üstökösének az érkezését, ami el is foglalta a helyét a naprendszerben (szerinte a Venust a történelem előtti időkben - azaz 5000 évnél korábban - az emberek nem ismerték-ismerhették, hiszen még nem is volt a naprendszerben). Az új bolygóról jött a földönkívüli beavatók második hulláma: Kukukan, Quetzalcocha, Viracocha, Baal és társaik. A vízözön után voltak mutációk. A vörös bőrű atlantákból beolvadtak az egyiptomiakba és fehér keltákba.

 

Hogy a világ őscivilizációinak kevés nyoma maradt, arra azt mondja, hogy a fejlett városok a völgyekben voltak, amiket elmosott a vízözön. Egyiptomi a legkorábbi magas kultúra (i.e. 4000-től), ami kimutatható. Ez egyben a legújab ország is, hiszen a Nílus völgye csak 12.000 éve létezik, csak azóta ömlik a Földközi-tengerbe. Az egyiptomiak nem is tudtak semmiféle áradásról. Hüperboreuszok vagy atlanták költöztek a Nílus-völgyébe.