Schenouda Creative Commons License 2020.10.02 -3 9 14803

Nyilván nem egyenlők. De lehet közük egymáshoz!

 

Persze, jól érted, amire gondolok. Hiszen csak azt mondom, hogy nem lehet egyenlőségjelet tenni, de nyilván nem mondok lehetetlent azzal, ha volt élet a naprendszerben, sőt, fejlett civilizáció, annak ugyanúgy vágya lehetett, hogy eljusson a Földre, mint ahogy mi tervezzük meghódítani a Marsot.

Más csillagokról (vagy "galaktikákból"!) idejött űrhajósokban én nem hiszek, mert túl kicsi egy bolygó ahhoz, hogy nyersanyagban ellássa lakóit, hogy azok más csillagrendszerekbe tudjanak költözni. Ha csak nem egy olyan bolygórendszerben élnek, ahol jó pár bolygó lakható, de a mi naprendszerünkből itélve, erre mindig elég kicsi az esély. Felfoghatatlanul sok energia kellett volna egy ilyen utazáshoz, mondjuk a Siriusról, csak azért hogy itt egy primitív néger törzsnek istent játszanak? Majd el is tűnjenek? Ennek semmi értelme, semmi haszna...!?! Ha voltak itt idegenek, a "közelből" kellett jönniük.

 

Talán Atlantisz volt kapcsolatban még idegenekkel és az Egyiptomiak ezt már csak az atlantiszi gyarmatosítók ill túlélők közvetítésével hallották.

 

Hasonló gondolataim mindig voltak, persze ezek csak hipotézisek. Homérosz is utal erre, és más hagyományok is, hogy az atlantiszi királyságban jelentek meg a prehisztorikumban az idegenek. A prehisztorikus egyiptomiak még ismerhették őket, mikor az expedícióik eljutottak az óceáni szigetekre, de a dinasztiák Egyiptoma már nem.

Valami ilyesmiről írsz, viszont ahogy írtam, nem kifejezetten "tanítómesterek" voltak a valódi idegenek. Az emberi mítoszok gyártanak tanító isteneket, attól függetlenül, hogy voltak-e más bolygóról látogatóink vagy sem. Több Charles Fort eszmefuttatást kellene olvasni mindenkinek, aki e témával ismerkedik, mert ő már száz éve is közelebb jutott a lényeghez, mint a palesztin kereskedősegéd, Sitchin.

Előzmény: Törölt nick (14801)