Schenouda Creative Commons License 2020.10.02 -1 10 14799

"a Földet mesterségesen termékenyítette meg, ősi időkben ide érkezett fejlett (nem is lehet nem fejlett ha ide utazott ugyebár) idegen civilizáció (nagyjából erre utal a sumer őshagyomány is, ha így akarjuk érteni), számos mítoszban van jelen ez, hogy az égből jöttek az istenek, akik elhozták az életet, akik gyermekei az emberek stb..."

 

A mitoszok igazából nem ezt mondják, hanem azt hogy az istenek teremtették meg a világot, hiszen a kereszténység szerint is az Isten teremtette a világot. Ezek a teremtésmítoszok. Az emberek, még azt se mondanám, hogy logikátlanul, különböző isteneknek tulajdonították a föld teremtését. Ezek - sokszor hosszú - megfigyeléseken alapuló természetismeretből fakadtak. Egy tavat az ég istennő könnyeiből keletkezettnek mondtak, és valóban egy nagy esős korszak nyomán keletkezett. Sokszor földtani mítoszok valós eseményeket közöltek, hogy istenekről beszélnek mögötte, az majd mellékes. Érdekes hogy minden alternatív magyarázó a "sumér" mítoszokra hivatkozgat, pedig a kereszténység szerint is Isten teremtette a világot. Például ha egy sumer villámisten lerombolt egy palotát egy mítoszban, a magyarázók ezt valamiféle lézerfegyveres akciónak gondolják, mert hát a sumerok kurvarégen éltek, így könnyebb bármit mondani az esetről. Ha szegény görög Zeusz villámai teszik ezt egy templommal, azt meg közönséges villámnak gondolják, s az alternatív magyarázók sem mondják azt, hogy Zeusz lézerfegyvert alkalmazott.

Egyszerűbben mondva az istenek nem egyenlő űrhajósok. A mitosz nem tesz különbséget való és elképzelt közt, a természetmagyarázat is lehet valós vagy kitalált bennük. Az egyiptomiak szinte az összes nagy találmányukat, kezdve a sarlótól az írásig, mind-mind az isteneknek tulajdonították. Most szerinted ezekre idegen űrhajósoknak kellett megtanítani őket?

Ha jártak itt, vagy éltek a földön más bolygók lakói, azok sokkal rejtettebb módon tették és igazából nagyon kevés közük lehetett a mítoszok isteneihez. Szerintem ha bizonyosan nem jártak volna a földön semmilyen más égitest lakói, úgy ezek a teremtő istenek a mítoszokban bizonyosan szerepelnének! Elég forró talaj a mítoszok világa, mert sok minden keveredik benne. Én is csak megpróbálok eligazodni benne. Bizonyos forrásokat elényben részesítek, ha kihámozható a történetből egy prehisztorikus kapcsolat idegenekkel. Sőt, ezek sokszor nem is mítoszok, hanem ókori beszámolók, vallási szövegek.

 

Előzmény: Törölt nick (14798)