Óz, a nagy varázsló Creative Commons License 2020.10.02 0 1 592134

Amikor volt Pavarotti, Placido Domingo, Gipsy Kings  vagy akár Julio Iglesias, akkor a Kolozsvári operában is Énekeltek az Énekesek, Táncoltak a Táncosok, Játszodtak a Szinészek, amióta lett a langyi jazz azóta a klasszikus műfaj is 1 NAGY LANGY,  beleértve a szimfónikus metált is, utóbbiban ott az anyag ahogy nézem, de az előadók, nahát végülis  az előadók is ott vannak valahol, csak éppenséggel kímélik magukat a munka nehéz, fárasztó szegénykéknek, a hangszereseknek még a végén elkopnak az izületeik, érthető, hogy miért nem törik össze magukat. Nincs az a pénz se..

Nem is a fiatalok, a vénhedt részeges motorosok a szimfónikus metál közönsége, Északon, Svédben, Kolozsváron a kivénhedt gyalog vagy közszállitásos részegesek még a János Vitézre csápolnak, mindegy, de az egész valami kivénhedt retro romantika szinten, ennél a 3+2/kombinált kombiné  jobb volt.A János Vitézzel se lenne gond, nem a mű rossz, valahol máshol van elcseszve.

 

Aki jelenleg mindent belead, az néhány igazi underground mondjuk orosz vagy afrikai rapper, itt a dikh TV- Zseraldin vagy Dorina is jobb, belevalóbb mint akármelyik svéd szaros hiperiskolázott fotelzenész, ahogy a politikában is uralkodó a semmittevés úgyanúgy a művészetben se csinálnak semmi LYÓTT! :)

Szerencse, vannak szegények, mélyszegények onnan lehet még remélni némi őszintébb, igazi kultúrát.